Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Οι ανησυχίες των μαθητών που επέστρεψαν στα σχολεία τους – «Δεν είμαστε έτοιμοι» (video)

Θεσσαλονίκη: Οι ανησυχίες των μαθητών που επέστρεψαν στα σχολεία τους – «Δεν είμαστε έτοιμοι» (video)

Με χειρόγραφες βεβαιώσεις στο χέρι έφτασαν οι μαθητές στα Λύκεια της Θεσσαλονίκης για το πρώτο κουδούνι έπειτα από μήνες τηλεκπαίδευσης, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού…

Από την περασμένη εβδομάδα, μαθητές, εκπαιδευτικοί, αλλά και λοιπό προσωπικό των Λυκείων της χώρας προμηθεύτηκαν δωρεάν τα self test, το νέο όπλο των Αρχών στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, προκειμένου να λειτουργήσουν και πάλι με ασφάλεια τα σχολεία.

Στο 2ο Λύκειο Καλαμαριάς -όπου φοιτούν περίπου 240 παιδιά- έφτασαν λίγο μετά τις 08.00 οι μαθητές με τις χειρόγραφες βεβαιώσεις, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν είναι έτοιμοι για να δώσουν εξετάσεις έπειτα από σχεδόν έξι μήνες τηλεκπαίδευσης.

«Είναι ανάμικτα τα συναισθήματα, έχουμε συνηθίσει εξετάσεις με τηλε-επιτήρηση. Δεν νιώθουμε ότι είμαστε έτοιμοι για να δώσουμε εξετάσεις», δήλωσε η Σοφία, μαθήτρια του 2ου ΓΕΛ Καλαμαριάς. Δείτε το βίντεο του thesstoday.gr…

Από την πλευρά του ο διευθυντής του σχολείου Νίκος Μπούγιας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που ήρθαμε σήμερα, έχουμε πάρει όλες τις προφυλάξεις, έχουν γίνει όλες οι καθαριότητες».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις