Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Οι καταστροφές των επεισοδίων – Έσπασαν μέχρι τριπλές κλειδαριές και σιδερένιες πόρτες [vids]

Θεσσαλονίκη: Οι καταστροφές των επεισοδίων – Έσπασαν μέχρι τριπλές κλειδαριές και σιδερένιες πόρτες [vids]

Οι καταγραφές ξεκίνησαν σήμερα το πρωί από την Κοσμητεία της Σχολής ενώ, όπως σχολιάζουν οι ιθύνοντες, μετά και τη χθεσινή «επιδρομή» των κουκουλοφόρων στην Πανεπιστημιούπολη και τις Σχολές του ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο θα κληθεί να πληρώσει ζημιές πολλών χιλιάδων ευρώ για επισκευές…

Είκοσι και πλέον σπασμένοι κρυστάλλινοι υαλοπίνακες διπλής όψης, κατεστραμμένα τζάμια και μάρμαρα, σπασμένες κλειδαριές αλλά και κλοπές στα εργαστήρια και τα γραφεία του ακαδημαϊκού προσωπικού είναι ο τραγικός απολογισμός των χθεσινοβραδινών καταστροφών στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Οι καταγραφές ξεκίνησαν σήμερα το πρωί από την Κοσμητεία της Σχολής ενώ, όπως σχολιάζουν οι ιθύνοντες, μετά και τη χθεσινή «επιδρομή» των κουκουλοφόρων στην Πανεπιστημιούπολη και τις Σχολές του ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο θα κληθεί να πληρώσει ζημιές πολλών χιλιάδων ευρώ για επισκευές.

Ειδικότερα, οι αντιεξουσιαστές προσπάθησαν να μπούν, χθες το βράδυ, από την κεντρική πύλη της Σχολής που είχε τοποθετηθεί εξωτερικό διαχωριστικό έξω από την είσοδο προκειμένου να προστατευτούν οι υαλοπίνακες. Μετά και την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια τους να εισέλθουν από την πύλη, έσπασαν τα πλαϊνά τζάμια και κατάφεραν να μπούν στον χώρο της σχολής.

Στη συνέχεια, αφού πρώτα ρήμαξαν 20 – 25 υαλοπίνακες αξίας 150 – 400 ευρώ έκαστος, ανέβηκαν στην ταράτσα σπάζοντας τα λουκέτα στις πόρτες προκειμένου να επιτεθούν στους αστυνομικούς που βρίσκονταν επί της οδού Αγίου Δημητρίου. Μάλιστα, εναντίον των αστυνομικών πέταξαν πέτρες, μολότοφ αλλά και μάρμαρα που νωρίτερα είχαν σπάσει στην κεντρική είσοδο της σχολής. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες φθορές είχαν πραγματοποιηθεί και πέρυσι καθώς οι αντιεξουσιαστές αξιοποιούν την ταράτσα του τμήματος για ρίψη αντικειμένων εναντίον των δυνάμεων ΜΑΤ.

Χιντήρογλου: «Δεν αντέχω άλλο»

«Δεν αντέχω άλλο», σημειώνει ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών, Χαρίτων-Σαρλ Χιντήρογλου και συνεχίζει: «Εκτός από τις καταστροφές για να εισέλθουν στον χώρο του κτιρίου, σπάσανε επίτηδες τζαμαρίες για να προκαλέσουν επιπλέον ζημιές».

«Αυτό δε λέγεται ηρωισμός, αυτοί δεν είναι ήρωες της Δημοκρατίας» σχολιάζει ο κ. Χιντήρογλου και συνεχίζει: «Μιλάμε για δειλούς και ξεδιάντροπους ανθρώπους που βρίσκουν απλά ευκαιρία να τα σπάσουν».

Μάλιστα, όπως διευκρινίζει ο κ. Χιντήρογλου, οι κλειδαριές που έσπασαν οι αντιεξουσιαστές ήταν διπλές ή ακόμη και τριπλές ενώ η Κοσμητεία είχε πάρει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για να αποτρέψει τις καταστροφές: «Κατεβάσαμε τα στόρια, ασφαλίσαμε το κτίριο και βάλαμε παντού καινούργιες κλειδαριές» σημειώνει ο Κοσμήτορας και συνεχίζει: «Παρόλα αυτά, έκοψαν τις κλειδαριές, έσπασαν ό,τι βρήκανε στο Πανεπιστήμιο και μετά φύγανε!». «Στην ταράτσα έχουμε βάλει σιδερένιες πόρτες. Αν τις οξυγονοκολλήσουμε, φοβόμαστε μην τυχόν και… σπάσουν τον τοίχο!».

Πηγή: thessnews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις