Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Οι μαρτυρίες των ελεγκτών για την επίθεση που δέχτηκαν σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ μόλις ζήτησαν τα εισιτήρια

ΟΑΣΑ: Χιλιάδες οι «on demand» κρατήσεις θέσεων σε λεωφορεία

To λεωφορείο του ΟΑΣΘ βρισκόταν εν κινήσει στη Θεσσαλονίκη, όταν οι ελεγκτές δέχτηκαν την επίθεση δύο επιβατών. Τι συνέβη εκείνα τα επίμαχα δευτερόλεπτα…

Τον χάρο με τα μάτια τους είδαν δύο ελεγκτές σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη, μόλις ζήτησαν τα εισιτήρια από τους δύο επιβάτες, που πρωταγωνίστησαν στο επεισόδιο. Οι δράστες έβγαλαν μαχαίρι αλλά αφοπλίστηκαν ταχύτατα και παραδόθηκαν στην αστυνομία. Ο οδηγός αναγκάστηκε να σταματήσει για να ειδοποιήσει τις Αρχές. Εμφανώς ταραγμένος ο ένας περιέγραψε τα όσα έγιναν από τη μια στιγμή στην άλλη.

Πιο αναλυτικά, δύο άνδρες συνελήφθησαν χθες το βράδυ (29-05-2022), κατηγορούμενοι ότι απείλησαν με μαχαίρι ελεγκτές του ΟΑΣΘ, όταν ζήτησαν τα εισιτήριά τους, σε λεωφορείο της γραμμής 33, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε και στο σημείο κλήθηκε η ‘Αμεση Δράση. Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για δύο 25χρονους από τη Συρία, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απειλή και παράβαση του νόμου περί όπλων, με την οποία οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους δυο δράστες είχε κρυμμένο το μαχαίρι με το οποίο απείλησε τους εργαζόμενους στην κάλτσα του, με τον έναν από τους ελεγκτές να το αρπάζει από τα χέρια του, επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Όπως ανέφερε στο grtimes.gr, ένας εκ των δύο ελεγκτών, λίγα μόλις λεπτά από το περιστατικό και εμφανώς τρομαγμένος ακόμα «του ζήτησα το εισιτήριο του και έβγαλε από την κάλτσα του ένα μαχαίρι με το οποίο μας απείλησε. Ευτυχώς ο συνάδελφος τον αφόπλισε άμεσα και δεν έγινε κανένα κακό.»

Ο οδηγός του λεωφορείου ακινητοποίησε το όχημα επί της οδού Εγνατίας, στο ύψος της Αντιγονιδών, όταν αντιλήφθηκε το περιστατικό και κλήθηκε επί τόπου η αστυνομία, η οποία και προχώρησε στη σύλληψη των δύο αλλοδαπών. Την υπόθεση έχει αναλάβει το Α.Τ. Λευκού Πύργου, όπου και διενεργεί έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες του συμβάντος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις