Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Οι πρώτες εικόνες με τον μεγάλο πλάτανο που ξεριζώθηκε και καταπλάκωσε αυτοκίνητα

Θεσσαλονίκη: Οι πρώτες εικόνες με τον μεγάλο πλάτανο που ξεριζώθηκε και καταπλάκωσε αυτοκίνητα

Ο πλάτανος ξεριζώθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους στη Θεσσαλονίκη και δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ακόμα και θύματα στην Άνω Πόλη, από καθαρή τύχη…

Τα όσα έγιναν το πρωί στη Θεσσαλονίκη, προκαλούν οργή και έντονο προβληματισμό στους κατοίκους της Άνω Πόλης. Μεγάλος πλάτανος ξεριζώθηκε και έπεσε σε στέγαστρο. Αυτό όπως φαίνεται στις φωτογραφίες λύγισε, με το μεγάλο δέντρο να σταματάει πάνω σε δύο αυτοκίνητα. Το ένα υπέστη εκτεταμένες ζημιές και μένει να φανεί αν θα τις καλύψει η ασφαλιστική εταιρεία του ιδιοκτήτη. Κανείς δεν θέλει να σκέφτεται τι θα μπορούσε να είχε συμβεί, αν ο πλάτανος έπεφτε σε σημείο που υπήρχαν άνθρωποι.

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής στη Θεσσαλονίκη στην πλατεία Τερψιθέας στην Άνω Πόλη, μετά από πτώση μεγάλου πλατάνου πάνω σε στέγαστρο, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, το μεγάλο δέντρο ξεριζώθηκε, πέφτοντας πάνω σε στέγαστρο κάτω από το οποίο υπήρχαν δυο παρκαρισμένα οχήματα, που υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Επί τόπου επιχείρησαν 9 άτομα με 3 οχήματα της Πυροσβεστικής για να ανοίξει ο δρόμος, ενώ να σημειωθεί πως δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματίες. Η πρόεδρος της Γ’ Δημοτικής κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Ελισάβετ Καλαιτζίδου σημειώνει πως: «δυστυχώς, το κακό έγινε, ευτυχώς όμως είχαμε μόνο υλικές ζημιές.

Σταθήκαμε τυχεροί αφού δε θρηνήσαμε θύματα. Θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες, διότι οι ειδικοί μας διαβεβαίωναν ότι τα πλατάνια δεν κλαδεύονται και ότι για τον συγκεκριμένο πλάτανο, δεν υπάρχει κανένας φόβος. Όμως διαψεύστηκαν, ο πλάτανος έπεσε καταστρέφοντας, περιουσίες».

«Θέλω να ευχαριστήσω την πυροσβεστική που ανταποκρίθηκε άμεσα, την τροχαία και το ηλεκτρολογικό τμήμα (ομάδα επιφυλακής) του Δήμου. Οι υπόλοιποι ήταν εκτός» καταλήγει με έμφαση η πρόεδρος της Γ’ Δημοτικής κοινότητας. Δείτε τις εικόνες του thesstoday.gr…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις