Κυριακή, 21 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Οι τραγικές ειρωνείες για τους δύο νεκρούς από τη φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Θεσσαλονίκη: Οι τραγικές ειρωνείες για τους δύο νεκρούς από τη φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Ένα τραγικό παιχνίδι της μοίρας για τους δύο άντρες που πέθαναν στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, από τη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε…

Δύο οι νεκροί στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, από τη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε. Δύο άνθρωποι που βρέθηκαν στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή. Οι περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων είναι συγκλονιστικές. “Φως” στα αίτια της φωτιάς που προκάλεσε την τραγωδία στο νοσοκομείο Παπανικολάου θα ρίξει η κατάθεση του τρίτου ασθενούς που νοσηλευόταν στο δωμάτιο 206 της κλινικής Covid. 

Τις τραγικές ειρωνείες σχολίασαν στην τηλεόραση του Open τόσο ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου, Νίκος Καπραβέλος όσο και ο πνευμονολόγος που έσπευσε να σβήσει τη φωτιά, Σπύρος Τρύφων. Όσον αφορά τον 79χρονο, τον πρώτο άνθρωπο που έχασε τη ζωή του «μεταφέρθηκε στον θάλαμο για καλύτερα, επειδή ίσως χρειαζόταν οξυγόνο», σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, ενώ για τον 52χρονο «ο γιος του είχε σχεδιάσει τη μονάδα που νοσηλευόταν ο πατέρας του», σύμφωνα με τον κ. Τρύφων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε από φωτιά που έβαλε ένας ασθενής που νοσηλευόταν μόνος του σε τρίκλινο δωμάτιο. Η σορός του άνδρα που έβαλε τη φωτιά εντοπίστηκε στον δεύτερο όροφο.

«Τρέξαμε με αγωνία γιατί ήταν εγκλωβισμένοι ασθενείς και συνάδελφοι. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο πρώτος νεκρός μεταφέρθηκε στον θάλαμο για καλύτερα, επειδή είναι αυξημένης φροντίδας και χρειαζόταν οξυγόνο. Μετά τον ψάχναμε, κοιτούσαμε τα ονόματα με τους πυροσβέστες να δούμε ποιοι σώθηκαν. Μέσα σε μία ώρα καταφέραμε να απεγκλωβίσουμε τους υπόλοιπους», σημείωσε ο κ. Καπραβέλος, περιγράφοντας την εν λόγω πυρκαγιά ως μία από τις πιο ανατριχιαστικές στιγμές της καριέρας του.  «Υπάρχει πιθανότητα να εξερράγη κινητό, το ερευνούν οι αρχές» συμπλήρωσε.

“Φως” στα αίτια της φωτιάς που προκάλεσε την τραγωδία στο νοσοκομείο Παπανικολάου θα ρίξει η κατάθεση του τρίτου ασθενούς που νοσηλευόταν στο δωμάτιο 206 της κλινικής Covid. 

Η μια εκδοχή είναι πως η φωτιά ξέσπασε από το κινητό που εξερράγη και η δεύτερη πως κάποιος από τους ασθενείς άναψε τσιγάρο, είτε μέσα είτε έξω από το θάλαμο. Ωστόσο, όπως είπε ο Σταύρος Τρύφων μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, δεν έχει βρεθεί, μέχρι στιγμής, υπολείμματα από μηχανισμό κινητού ή γόπα από τσιγάρο. 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις