Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Οργή αστυνομικών για τα οπαδικά επεισόδια – «Τα λέμε αλλά πέρα βρέχει»

Θεσσαλονίκη: Οργή αστυνομικών για τα οπαδικά επεισόδια – «Τα λέμε αλλά πέρα βρέχει»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Αγανακτισμένοι οι αστυνομικοί από τα οπαδικά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη που συνεχίζονται. Μέσα σε διάστημα λίγων μόνο ωρών, κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές…

Παρά τις ζωές που έχουν χαθεί, παρά τα μέτρα και τις δεσμεύσεις που κατά καιρούς ακούγονται, η βία μέσα και έξω από τα γήπεδα συνεχίζεται. Τα οπαδικά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη είναι αλλεπάλληλα και οι αστυνομικοί όπως φαίνεται ανήμποροι να τα σταματήσουν. «Οργανωμένοι στρατοί» που οπλίζονται ακόμα και με τσεκούρια για να σπείρουν τον πανικό. Τα ευχολόγια δεν μπορούν να δώσουν λύση και συνδικαλιστές της αστυνομίας, επιχειρούν να περιγράψουν την κατάσταση.

Πυρά προς την πολιτική της κυβέρνησης όσον αφορά την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας εκτοξεύει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θόδωρος Τσαϊρίδης, μετά τα δύο περιστατικά που σημειώθηκαν στην πόλη, ένα τα ξημερώματα στο κέντρο έξω από μπαρ και ένα στην περιοχή της Βούλγαρη το μεσημέρι.

«Βαρεθήκαμε να δικαιωνόμαστε! Μια στρατιά αστυνομικών έξω από τις θύρες και σε κεντρικό σημείο της πόλης οπαδικό επεισόδιο. Τα λέγαμε, τα λέμε αλλά πέρα βρέχει. Δεν χρειάζεται να είσαι παντογνώστης για να αντιληφθείς το σωστό και το λάθος.

Απλά χρειάζεται να μην είσαι ευθυνόφοβος και να θες το κοινό καλό», αναφέρει ο κ. Τσαϊρίδης σε ανάρτησή του και προσθέτει: «Όταν ο πρωθυπουργός στις 16 Αυγούστου μιλούσε για επιστροφή της ΕΛ.ΑΣ. εξω απο τις θυρες κάποιοι όφειλαν να τον προστατεύσουν.

Αντ’αυτού διέταζαν κατά εκατοντάδες αστυνομικούς να κάνουν τους security των ΠΑΕ. Τα γεγονότα πριν λίγες εβδομαδες σε ντέρμπι στην πόλη μας, της προηγουμενης βδομάδας αλλά και τα σημερινά εκθέτουν τους πάντες. Και τώρα για ακόμη μια φορά θα τρέξουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα», καταλήγει ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ.

Πηγή: voria.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις