Κυριακή, 21 Απρ.
13oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Οργή στον καταυλισμό που έμενε ο 16χρονος Ρομά – Έδιωξαν τους δημοσιογράφους από το σημείο

Θεσσαλονίκη: Οργή στον καταυλισμό που έμενε ο 16χρονος Ρομά – Έδιωξαν τους δημοσιογράφους από το σημείο

Στον καταυλισμό Ρομά στη Θεσσαλονίκη που έμενε ο 16χρονος, επικρατεί αναβρασμός. Η είδηση του θανάτου, έχει προκαλέσει οργή και θλίψη, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια…

Το θαύμα που ευελπιστούσαν δεν έγινε και ο 16χρονος Ρομά που χαροπάλευε επί 8 ημέρες μετά την καταδίωξη και τον πυροβολισμό στο κεφάλι από αστυνομικό, άφησε την τελευταία του πνοή στη Θεσσαλονίκη. Στον καταυλισμό που έμενε, οι γονείς και οι στενοί συγγενείς του ζήτησαν από τους δημοσιογράφους να απομακρυνθούν. Θρηνούν, με τους αστυνομικούς στην πόλη να βρίσκονται σε επιφυλακή για τον φόβο τυχόν επεισοδίων.

Το περασμένο Σάββατο, ο παππούς του παιδιού με δάκρυα στα μάτια μιλούσε για την κατάσταση της υγείας του εγγονού του. Την ίδια ώρα η σύζυγος του 16χρονου προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια της. Έλεγε πως ευελπιστούσε σύντομα ο άνδρας της να γυρίσει στο σπίτι και ο αστυνομικός που πάτησε τη σκανδάλη να οδηγηθεί στη φυλακή.

Ο παππούς του 16χρονου μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε δυο μέρες πριν πεθάνει ο εγγονός του, πως «ο αστυνομικός θα την πληρώσει»: «Εάν δεν δικαστεί ο αστυνομικός, θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας. Περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να δικαστεί αυτός ο άνθρωπος. Δεν έχουμε κακία με τους άλλους αστυνομικούς. Ένας έκανε τη ζημιά και αυτός θα την πληρώσει. Ο άνθρωπος που αφαιρεί μία ζωή ενός 16χρονου παιδιού, να αφεθεί ελεύθερος;».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις