Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ουρές για rapid τεστ για κορονοϊό στο “Παπανικολάου” – video

koronoios papanikolaou

Φόβος και ανησυχία επικρατεί στη Θεσσαλονίκη για την έξαρση του κορονοϊού και δεκάδες πολίτες σπεύδουν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία για να πραγματοποιήσουν rapid τεστ.

Την Παρασκευή από νωρίς το πρωί σύμφωνα με το thesstoday εκάδες πολίτες έφτασαν στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» προκειμένου να κάνουν rapid τεστ για να διαπιστώσουν αν είναι θετικοί ή όχι στον κορωνοϊό, μιας και η θετικότητα του ιού στη Θεσσαλονίκη αγγίζει το 32%.

Υπενθυμίζεται ότι και χθες μεγάλη ουρά σχηματίστηκε στο Ιπποκράτειο από πολίτες που ήθελαν να κάνουν το rapid τεστ.

«Φοβάμαι γιατί είναι πολλά τα κρούσματα», δήλωσε κάτοικος που κατευθυνόταν προς την πύλη του νοσοκομείου “Παπανικολάου” επειδή το παιδί της ένιωθε αδιαθεσία.

«Ανησυχώ πολύ με όλη την κατάσταση», δήλωσε ακόμη μία κάτοικος στους δημοσιογράφους, η οποία τόνισε ότι τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού.

«Μέσα γίνεται χαμός»

Ένας άλλος πολίτης που μόλις είχε βγει από την κλινική με τους ασθενείς με κορονοϊό δήλωσε ότι«γίνεται χαμός» και πως «έχει πάρα πολλούς ασθενείς με κορωνοϊό.Οι γιατροί κυκλοφορούν σαν… ρομπότ».

«130 περιστατικά από την αρχή της εφημερίας»

Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος δήλωσε νωρίτερα πως δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν αυτό που ζουν και πως μπαίνουν σε έκρυθμες καταστάσεις αναφορικά με τα κρούσματα και τις διασωληνώσεις ασθενών κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα τόνισε πως οι ΜΕΘ λειτουργούν με επικουρικό προσωπικό και ευχήθηκε να προλάβει η Αθήνα και να μην ζήσει όσα ζει η Θεσσαλονίκη. Τόνισε μάλιστα πως το Παπανικολάου έχει 37 κλίνες ΜΕΘ, ενώ στη σημερινή ανάληψη της εφημερίας είχε ήδη 130 περιστατικά από χθες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις