Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ουρές και αναμονή δύο ωρών για τα νέα ταξίμετρα – «Ήταν καιρός να γίνουν οι αυξήσεις»

Θεσσαλονίκη: Ουρές και αναμονή δύο ωρών για τα νέα ταξίμετρα – «Ήταν καιρός να γίνουν οι αυξήσεις»

Τα ταξί αλλάζουν χρεώσεις και οι οδηγοί σπεύδουν σε συνεργεία για τα νέα ταξίμετρα. Δείτε τις εικόνες από τη Θεσσαλονίκη

Νέες χρεώσεις θα ισχύουν από σήμερα στα κόμιστρα των ταξί, με τους οδηγούν να σπεύδουν στα συνεργεία προκειμένου να αλλάξουν τα ταξίμετρά τους. Στις εικόνες φαίνονται οι ουρές που έχουν σχηματιστεί τα οχήματα στις οδούς Λυσιμάχου Καυτατζόγλου και Λεωφόρου Νίκης στη Θεσσαλονίκη.

Όπως μεταφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής», Κλήμης Λεοντιάδης, «η μέση αναμονή ανέρχεται σε περίπου δύο ώρες, ενώ η διαδικασία της αλλαγής του ταξιμέτρου διαρκεί δέκα λεπτά».

Σύμφωνα με τον κ. Λεοντιάδη τα συνεργεία στα οποία οι οδηγοί μπορούν να αλλάξουν τα ταξίμετρά τους στη Θεσσαλονίκη, είναι συνολικά πέντε. «Δε νομίζω να καταφέρουν να τα αλλάξουν όλοι σήμερα, οπότε κάποιοι θα μεταβούν στα συνεργεία αύριο και μεθαύριο», όπως εξηγεί ακόμη ο ίδιος.

Η συζήτηση για τις αυξήσεις των χρεώσεων των δρομολογίων στα ταξί κυριαρχούσε μεταξύ πελατών και οδηγών, όπως ακόμη περιγράφει ο κ. Λεοντιάδης, λέγοντας ότι «ο κόσμος δείχνει κατανόηση, καθώς έχει ανέβει η τιμή των καυσίμων».

Άλλωστε, ο… τιμοκατάλογος των ταξί παρέμενε ίδιος από το 2008, δηλαδή για περίπου 14 χρόνια, με τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής» να τονίζει ότι «ήταν καιρός να αυξηθεί και το κόμιστρο των ταξί. Δε γινόταν αλλιώς».

Θυμίζουμε ότι η ελάχιστη χρέωση διαδρομής από 3,20€ θα ανέρχεται πλέον σε 4€. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο εξής, η διαδρομή Αεροδρόμιο-Αριστοτέλους θα κοστίζει 25€, από 20€ που κόστιζε μέχρι πρότινος. Δείτε τις εικόνες του grtimes.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις