Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ουρές σε φαρμακεία για τεστ πριν τη βόλτα – Αυστηροί έλεγχοι στα μαγαζιά

Φωτογραφία GRTimes.gr

Τα μαγαζιά είναι ανοιχτά σήμερα Κυριακή (7.11.2021) και στη Θεσσαλονίκη λόγω των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων και πολλοί είναι αυτοί που έχουν ελεύθερο χρόνο για να κάνουν τα ψώνια τους ενώ αρκετός κόσμος στήνεται στην ουρά έξω από τα φαρμακεία για να κάνει το απαραίτητο τεστ πριν τη βόλτα στην πόλη.

Αυξημένη είναι η κίνηση στα μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το GRTimes.gr, όπως και στα φαρμακεία καθώς, λόγω της ημέρας, είναι ανοιχτά μόνο τα εφημερεύοντα, με αποτέλεσμα όσοι ανεμβολίαστοι θέλουν να επισκεφθούν κάποιο μαγαζί για ψώνια ή για καφέ, να πρέπει να πραγματοποιήσουν – τουλάχιστον – rapid τεστ κορονοϊού.

Οι αστυνομικοί πραγματοποιούν ελέγχους ζητώντας τόσο από εργαζόμενους όσο και από πελάτες που κάθονται σε εξωτερικούς χώρους των καφέ, είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικό από rapid test ή μοριακού διαγνωστικού ελέγχου.

Οι πολίτες δείχνουν να είναι ενημερωμένοι για τα μέτρα, ωστόσο πολλοί είναι οι καταστηματάρχες εκφράζουν απορία για τον ακριβή αριθμό ατόμων πού επιτρέπεται να μπαίνουν στις επιχειρήσεις τους.

Ουρές αλλά σε λίγα καταστήματα

Την ίδια στιγμή πλήθος κόσμου επισκέπτεται αυτήν την ώρα τα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης για να κάνει τα ψώνια του, με αποτέλεσμα η κίνηση να είναι γενικότερα αυξημένη.

Ουρές έξω από καταστήματα παρατηρούνται μόνο σε λίγα από αυτά και κυρίως στα υποκαταστήματα μεγάλων αλυσίδων εταιρειών ρουχισμού, όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες του GRTimes.gr.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις