Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: «Όχι άλλη κοροϊδία σε εμάς που τα έχουμε δουλέψει» – Νέα συγκέντρωση από συνταξιούχους

Θεσσαλονίκη: «Όχι άλλη κοροϊδία σε εμάς που τα έχουμε δουλέψει» – Νέα συγκέντρωση από συνταξιούχους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΕΦΚΑ στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν από τις 10.30, μέλη του σωματείου συνταξιούχων “Η Συσπείρωση” με μία σειρά οικονομικών και άλλων αιτημάτων.

Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας του σωματείου Κωνσταντίνος Στάμκος, οι συνταξιούχοι έχουν πληγεί ειδικά τα τελευταία χρόνια καθώς το εισόδημά τους μειώνεται διαρκώς. Οι συνταξιούχοι που θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο του Σαββάτου με αφορμή τη ΔΕΘ απαιτούν ακέραιες συντάξεις και αξιοπρεπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τονίζοντας ότι τα έχουν πληρωμένα με εισφορές πολλών ετών και εξακολουθούν να τα πληρώνουν.

Ανάμεσα στους λόγους της διαμαρτυρίας είναι: η εισφορά αλληλεγγύης που όπως λένε δεν πληρώνουν οι εφοπλιστές οι βιομήχανοι και οι έμποροι αλλά μόνο οι συνταξιούχοι τη στιγμή που το ΕΚΑΣ και η κατώτερη σύνταξη έχουν καταργηθεί, φέρνοντας σε εξαθλίωση μεγάλη μερίδα συνταξιούχων.

Τονίζουν επίσης ότι οι αναβολές της καταβολής των αναδρομικών των νέων συνταξιούχων έχει φτάσει στα όριά της κοροϊδίας όπως επίσης οργή προκαλούν οι αναβολές για επανυπολογισμό και αναδρομικά των παλαιών συνταξιούχων.

Καταγγέλλουν τέλος την καθυστέρηση των δικαστηρίων για τα αναδρομικά ενώ κρίνουν ως επιεικώς απαράδεκτη την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία τους. Δείτε τις εικόνες του grtimes.gr…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις