Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ουρές στην Καλαμαριά για δωρεάν σαρδέλες και ένα πιάτο σαλάτα [pics]

ΦΩΤΟ από seleo.gr
ΦΩΤΟ από seleo.gr

Ψητές σαρδέλες, σαλάτα, ψωμί και άφθονη ρετσίνα μοιράστηκαν χθες δωρεάν στην γιορτή σαρδέλας στην Καλαμαριά. Χθες το βράδυ, στην πλατεία «Ούλoφ Πάλμε…

πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη γιορτή σαρδέλας στην Καλαμαριά. Η εκδήλωση των ψαράδων πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο πλαίσιο του εορτασμού της Αγίας Παρασκευής, πολιούχου της Ν. Κρήνης, από τον Δήμο Καλαμαριάς σε συνεργασία με τον Αλιευτικό Σύλλογο Παρακτίων Αλιέων Ν. Κρήνης – Καλαμαριάς. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό έθιμο των ψαράδων του συνοικισμού Ν. Κρήνης (Σμυρναίων στην καταγωγή) που συνεχίζεται εδώ και πολλά χρόνια.

Στην γιορτή σαρδέλας, βρέθηκε πολύς κόσμος που περίμενε στην ουρά για ένα πιάτο με σαρδέλες, ντοματοσαλάτα, ψωμί και άφθονη ρετσίνα. Tο γλέντι κράτησε ως αργά με χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Προσφύγων Μικρασιατών Ν. Κρήνης «η Αγία Παρασκευή» και του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Ν. Κρήνης «Η Μπουμπουλίνα» και το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής με την Ρία Ελληνίδου στο τραγούδι, τον Παναγιώτη Ελληνίδη στο κλαρίνο, τον Γιώργο Μιχαηλίδη στο βιολί, το Νίκο Σιδηρόπουλο στο λαούτο και τον Απόστολο Φοίβο στα κρουστά.

Πηγή: seleo.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε