Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για την ομοφοβική επίθεση κατά μαθητριών σε σχολείο

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για το ομοφοβικό ξέσπασμα κατά μαθητριών σε σχολείο
Φωτογραφία GRTimes.gr

Παρέμβαση εισαγγελέα φέρνει η ομοφοβική επίθεση κατά μαθητριών σε σχολείο της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή (17.12.2021) όταν εμφάνισαν σημαίες των ΛΟΑΤΚΙ, τις οποίες έσκισαν άλλοι μαθητές ενώ τους επιτέθηκαν λεκτικά και τους απειλούσαν.

Ο εισαγγελέας ζήτησε την προκαταρκτική εξέταση για την ομοφοβική επίθεση στο γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης ώστε να εξακριβωθεί αν προκύπτουν τα αδικήματα της φθοράς, της παράνομης βίας ή και άλλων. Μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας θα ζητηθούν οι καταθέσεις μαθητών, καθηγητών και γονέων, σύμφωνα με το GRTimes.gr.

Πώς έγινε η ομοφοβική επίθεση

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με το GRTimes.gr, μέσα στην σχολική αίθουσα, όπου έγινε η ανταλλαγή δώρων, παρουσία καθηγητή. Όταν μία από τις δύο μαθήτριες έδωσε σε συμμαθήτριά της τα σημαιάκια, κάποιοι από τους συμμαθητές τους αντέδρασαν. Οι αντιδράσεις δεν σταμάτησαν εκεί.

Την ώρα του διαλείμματος, μία ομάδα μαθητών φέρεται να έσκισε κάποιες από τις σημαίες, να επιτέθηκε λεκτικά εναντίον τους, να τις απείλησε και να χρησιμοποίησε ανάρμοστες φράσεις, ενώ φώναζε: «Δε χωρά η ομοφυλοφιλία στην Ελλάδα!».

Οι γονείς των δύο μαθητριών κατήγγειλαν το περιστατικό, καθώς εκφράζουν φόβους για την ασφάλεια των παιδιών τους, κατά την παραμονή τους στο σχολείο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις