Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Περιπολίες για τις εστίες μικροβίων σε πεζοδρόμια – Η αποστολή των ομάδων ευταξίας

Θεσσαλονίκη: Περιπολίες για τις εστίες μικροβίων σε πεζοδρόμια – Η αποστολή των ομάδων ευταξίας

 «Ομάδες ευταξίας» ξεκινούν περιπολίες από την ερχόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να εντοπίζονται και να κόβονται πρόστιμα σε όσους πετούν ανεξέλεγκτα μπάζα και ογκώδη είτε στα πεζοδρόμια, είτε δίπλα σε κάδους απορριμμάτων μολύνοντας τον δημόσιο χώρο και εμποδίζοντας την απρόσκοπτη κυκλοφορία των πολιτών.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης Νίκος Ζεϊμπέκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», τις επόμενες ημέρες θα κυκλοφορούν με μηχανάκια στην πόλη οι επόπτες καθαριότητας. Οι συγκεκριμένοι επόπτες θα είναι χωρισμένοι σε ομάδες των 2-3 ατόμων και θα έχουν στην αρμοδιότητα τους ξεχωριστό δημοτικό διαμέρισμα ώστε να «σκανάρονται» όλοι οι δρόμοι.

Με το που θα εντοπίζουν σημεία στα οποία παρατηρούνται σκουπίδια, χαρτόκουτα έξω από τους κάδους ανακύκλωσης, ηλεκτρικές συσκευές, ογκώδη ή μπάζα θα ενημερώνουν άμεσα την υπηρεσία Καθαριότητας, η οποία και θα πράττει αναλόγως την περίπτωση.

Ο κ. Ζεϊμπέκης στάθηκε στην έως τώρα δυσκολία της επιβολής προστίμου σε όσους παρανομούν και πετούν διάφορα ογκώδη στους δρόμους και τα πεζοδρόμια, λέγοντας πως οι περισσότεροι επιλέγουν βραδινές ώρες. «Στόχος μας με αυτή τη νέα ομάδα είναι μόλις εντοπιστεί κάποιος που πέταξε ογκώδη ή μπάζα, με τη συνδρομή της δημοτικής αστυνομίας, να του επιβάλλεται το προβλεπόμενο πρόστιμο για να μπει μια τάξη στην πόλη. Περιμένουμε και τη συνεργασία των δημοτών», είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις