Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Πέθανε από κορονοϊό ο Χρήστος Γερμένογλου – Έχασε τη μάχη στα 53 χρόνια της ζωής του

Θεσσαλονίκη: Πέθανε από κορονοϊό ο Χρήστος Γερμένογλου – Έχασε τη μάχη στα 53 χρόνια της ζωής του

O κορονοϊός του στέρησε τη ζωή στη Θεσσαλονίκη. Ο Χρήστος Γερμένογλου έδωσε τη μεγάλη μάχη που αποδείχθηκε άνιση…

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών ο σπουδαίος μουσικός, δάσκαλος, συνθέτης και συγγραφέας, Χρήστος Γερμένογλου, ο οποίος είχε νοσήσει από κορονοϊό. Γεννήθηκε στη Γερμανία και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ήταν ένας μουσικός με έντονη δράση στον χώρο της τζαζ και αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής, με εκτενή δισκογραφία, συνεργασίες και συμμετοχή σε πλήθος διοργανώσεων και φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Δίδασκε τύμπανα και ήταν ιδρυτικό μέλος του Baby Artist: Πρόγραμμα Μουσικής Ανάπτυξης Βρεφών και Νηπίων. Πριν από μερικά χρόνια κυκλοφόρησε το βιβλίο “27 λεπτά”, από τις εκδόσεις «Σαιξπηρικόν». Ο Χρήστος Γερμένογλου ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του στην Ελλάδα με Βυζαντινή μουσική και τύμπανα. Συνέχισε στις Η.Π.Α., όπου σπούδασε τύμπανα, κλασικά κρουστά, κρουστά της Λατινικής Αμερικής και τζαζ.

Δίδαξε στο Πρόγραμμα Προσχολικής Μουσικής Αγωγής Βρεφών και Νηπίων του University of Nevada, Las Vegas. Επένδυσε μουσικά ταινίες του βωβού κινηματογράφου, συνεργάστηκε με χοροθεατρικές ομάδες και συνέπραξε σε αυτοσχεδιαστικά δρώμενα μουσικής, ζωγραφικής, κίνησης, ποιητικού και θεατρικού λόγου.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, είχε επίσης ηχογραφήσει μουσική για το θέατρο ενώ είχε συνεργαστεί με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης. Εμφανίστηκε σε διεθνή μουσικά φεστιβάλ στις Η.Π.Α., Βουλγαρία, Λουξεμβούργο, Τουρκία, Ρουμανία, Βέλγιο, Ελλάδα, Κύπρο κ.α.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις