Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Πιο γαλανόλευκα από ποτέ τα μπαλκόνια στην πόλη – Έτσι γιορτάζει η πόλη την 25η Μαρτίου

Θεσσαλονίκη: Πιο γαλανόλευκα από ποτέ τα μπαλκόνια στην πόλη – Έτσι γιορτάζει η πόλη την 25η Μαρτίου

Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει και τιμάει τους ήρωες της επανάστασης του 1821. Χιλιάδες ελληνικές σημαίες πουλήθηκαν τις τελευταίες μέρες…

Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 με τα μπαλκόνια των κατοίκων της πόλης να έχουν «πλημμυρίσει» με ελληνικές σημαίες. Η σημερινή εθνική επέτειος έχει διπλή σημασία για τους Έλληνες. Εκτός από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, τιμάται και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου που αποτελεί αρχή όλων των Δεσποτικών εορτών.

Όπως φαίνεται και στις παρακάτω εικόνες, σε κάθε στενό της πόλης οι πολίτες έχουν τοποθετήσει την γαλανόλευκη στα μπαλκόνια τους, από το πιο χαμηλό μέχρι το πιο υψηλό και από την πιο μικρή μέχρι και την πιο μεγάλη σημαία, δημιουργώντας μια γιορτινή ατμόσφαιρα σε όλη την Θεσσαλονίκη.

Όσον αφορά τη φετινή ζήτηση για τις ελληνικές σημαίες, ο Θοδωρής Ψωμιάδης, ιδιοκτήτης καταστήματος σημαιών στο κέντρο της Θεσσαλονίκη σημείωσε ότι περίμενε περισσότερο ενδιαφέρον από τους πολίτες. «Μπορεί να υπήρχε κινητικότητα και ενδιαφέρον από τους πολίτες και να πουλήθηκαν χιλιάδες σημαίες αλλά όχι αυτό που περιμέναμε με αφορμή την σημερινή ημέρα. Ήταν σαφώς πεσμένη η κινητικότητα λόγω του κύματος της ακρίβειας.

Αν και φέτος, δεν υπήρξαν αυξήσεις στις τιμές για τις ελληνικές σημαίες, οι υπόλοιπες αυξήσεις επηρέασαν την αγορά και οι πολίτες είναι πιο συγκρατημένοι. Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα καθώς στέλνουμε παραγγελίες σε αρκετές πόλεις και ήταν μειωμένη η κινητικότητα», εξήγησε. Δείτε τις εικόνες του thesstoday.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις