Τετάρτη, 22 Μαΐ
27oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Πήραν τις μηχανές τους και έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο [pic, vid]

ΦΩΤΟ από thestival.gr
ΦΩΤΟ από thestival.gr

Πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν μέλη της Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και με σημείο έναρξης τον Λευκό Πύργο…

διασχίζοντας τις οδούς Αγγελάκη, Εγνατία και Διοικητηρίου, κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, όπου επέδωσαν το ψήφισμά τους. Οι μοτοσικλετιστές, από Θεσσαλονίκη, Δράμα, Σέρρες, αλλά και άλλες περιοχές, στο πλαίσιο της 14ης Πανελλήνιας Ημέρας Μοτοσικλέτας, αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με τους μοτοσικλετιστές, αλλά και για να τονίσουν τη σημασία της οδηγικής ασφάλειας.

«Διαμαρτυρόμαστε για το άδικο ΦΠΑ 24% που υπάρχει στο κράνος το οποίο αφορά τις ζωές μας, ενώ σε πολλά κράτη της Ευρώπης αυτό είναι μηδενικό. Επίσης διαμαρτυρόμαστε για το άδικο των διοδίων, καθώς το αυτοκίνητο που πληρώνει 3,60 ευρώ δεν γίνεται να κοστολογείται και η μοτοσυκλέτα με 3,10 ευρώ», επισήμανε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Μοτοσικλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Νίκος Χριστοφής.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι λάθος η χρήση της μοτοσικλέτας από μεγάλες ηλικίες και πρόσθεσε “όσο πιο μικρότερες οι ηλικίες, τόσο πιο «νόμιμοι». Εμείς θέλουμε νομιμοποιημένους δικυκλιστές και είναι λογικό». Υπενθυμίζεται ότι αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας των μοτοσικλετιστών, είχε χθες συνάντηση με την διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, προκειμένου να της μεταφέρουν τα αιτήματα τους.

Πηγή: thestival.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε