Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη – ΠΟΕΔΗΝ: Ένταση στη διαμαρτυρία υγειονομικών για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Θεσσαλονίκη – ΠΟΕΔΗΝ: Ένταση στη διαμαρτυρία υγειονομικών για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

«Δεν είναι ψεκασμένοι ούτε αρνητές» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. Τι ζητούν και πως αναλύουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και την επόμενη μέρα…

Ενάντια στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών διαμαρτυρήθηκαν το πρωί έξω από το ΑΧΕΠΑ μέλη της ΠΟΕΔΗΝ και πρωτοβάθμιων σωματείων υγειονομικών από νοσοκομεία της κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο και της τετράωρης στάσης εργασίας που είχε προαναγγελθεί για σήμερα από τις 07.00 έως τις 11.00.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, από το σύνολο των υγειονομικών στη χώρα δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής για διάφορους λόγους περίπου 10.000 άτομα οι οποίοι όπως τόνισε είναι ανεπίτρεπτο να υποχρεωθούν στον εμβολιασμό επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση που εφαρμοστεί η πρόθεση της κυβέρνησης να τεθούν σε αναστολή εργασίας όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι το εθνικό σύστημα υγείας στο επόμενο κύμα κορονοιου δεν θα μπορεί να λειτουργήσει.

Ο κ. Γιαννάκος ανέφερε ότι η διαμαρτυρία είναι ενάντια στην υποχρεωτικότητα και όχι στον εμβολιασμό προσθέτοντας ότι ομοσπονδία θα σταθεί ακόμη και με νομικά μέσα στο πλευρό του κάθε εργαζόμενου που θα διωχθεί γιατί δεν εμβολιάστηκε.

Για την ατομική Ελευθερία των ανθρώπων να μπορούν να αποφασίζουν οι ίδιοι τι θα κάνουν το σώμα τους, έκανε λόγο ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Χαράλαμπος Κοροξενός. “Θα σταθούμε στο πλευρό του κάθε εργαζόμενο που τυχόν διωχθεί για την επιλογή του” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η Βάσια Βαφειάδου μέλος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Παπαγεωργίου και μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι ούτε ψεκασμένοι είναι, ούτε αρνητές και είναι υπέρ των εμβολιασμών, όμως για όποιον θέλει και μπορεί.

Ανέφερε ότι στην υγειονομική οικογένεια νόσησαν και πέθαναν πάρα πολλοί άνθρωποι προσθέτοντας ακόμη ότι η πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει εκτός τους εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί μπορεί στο μέλλον να επεκταθεί και για άλλες κατηγορίες εργαζομένων. Δείτε τα βίντεο του grtimes.gr…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις