Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Πορεία για τη Μακεδονία – Φραστικό επεισόδιο Μπουτάρη με πολίτη – Τι του ζήτησε να πει!

Θεσσαλονίκη: Πορεία για τη Μακεδονία – Φραστικό επεισόδιο Μπουτάρη με πολίτη – Τι του ζήτησε να πει!

Σε εξέλιξη η συγκέντρωση για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη. Άναψαν τα αίματα νωρίτερα με τον Γιάννη Μπουτάρη…

Πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν απόψε αντιδρώντες στη Συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή και το σημερινό δημοψήφισμα στη FYROM.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις έξι το απόγευμα και ξεκίνησαν την πορεία τους από το άγαλμα του Αριστοτέλη, στην πλατεία Αριστοτέλους, κινήθηκαν στην παραλιακή και από το ύψος του Λευκού Πύργου ανέβηκαν από την οδό Παύλου Μελά στην Τσιμισκή και επέστρεψαν στο σημείο από όπου ξεκίνησαν και αποχώρησαν.

Νωρίτερα, το μεσημέρι, άτομα ξεκίνησαν μηχανοκίνητη πορεία από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τα σύνορα. Εκεί έφτασαν το μεσημέρι και άλλοι από την περιοχή του Πολυκάστρου με αυτοκίνητα και προέβησαν σε συμβολική διαμαρτυρία στο τελωνείο των Ευζώνων, χωρίς να κλείσουν το δρόμο.

Πανό και συνθήματα για τη Μακεδονία

Επεισόδιο Μπουτάρη με πολίτη

Επεισοδιακός ήταν ο χορός των ΚΑΠΗ του δήμου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, παρουσία του Γιάννη Μπουτάρη, ενόψει της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας για την Τρίτη Ηλικία.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σηκώθηκε για να απευθύνει τον δικό του χαιρετισμό στην εκδήλωση. Τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιος από το κοινό φώναξε στον κ. Μπουτάρη: «Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, πες το!».

«Καλά, καλά», αποκρίθηκε ο δήμαρχος, αλλά ο πολίτης επέμεινε: «Πες το», ξαναείπε.

«Δεν το λέω», είπε ο κ. Μπουτάρης, για να πάρει ξανά τον λόγο ο πολίτης και να τον ρωτήσει: «Γιατί δεν το λες;». «Γιατί δεν θέλω να το πω», απάντησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο πολίτης συνέχισε να κάνει φασαρία και ο κ. Μπουτάρης, απευθυνόμενος στον κόσμο, είπε: «Έχουμε εδώ και έναν θερμοκέφαλο. Πρόεδρε (σ.σ. ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ, Στυλιανός Λιακόπουλος), να συνεχίσω ή να κατέβω;». Το επεισόδιο σταμάτησε εκεί, χωρίς να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Πηγή: thestival.gr, voria.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις