Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: «Πόρτα» σε μαθήτρια μπροστά στη μητέρα της – Οι εικόνες που κέντρισαν τα βλέμματα

Θεσσαλονίκη: «Πόρτα» σε μαθήτρια μπροστά στη μητέρα της – Οι εικόνες που κέντρισαν τα βλέμματα

Η μαθήτρια πήγε στο σχολείο με τη μητέρα της, αλλά χωρίς το αποτέλεσμα του self test. Ο διευθυντής κλήθηκε να αποφασίσει…

Χωρίς την απαραίτητη βεβαίωση με το αποτέλεσμα του self test του παιδιού της πήγε μία μητέρα στο 2ο Γυμνάσιο Μηχανιώνας, στη Θεσσαλονίκη. Οι υπεύθυνοι του σχολείου τους αρνήθηκαν την είσοδο στο σχολικό συγκρότημα καθώς δεν έφερε την σχολική κάρτα, όπου δηλώνεται το αποτέλεσμα του δωρεάν self test. Σύμφωνα με το thestival.gr, στη συνέχεια, μητέρα και παιδί αποχώρησαν από το σχολείο.

Οι ανεμβολίαστοι μαθητές πρέπει να υποβάλλονται σε self-test δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο, ενώ οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί πρέπει να φέρουν βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή) με ευθύνη και κόστος του εργαζομένου. Να σημειωθεί ότι για την πρώτη εβδομάδα το self test πρέπει να γίνει την Κυριακή ή το πρωί της Δευτέρας πριν το σχολείο.

Οι γονείς των μικρών μαθητών δηλώνουν ανήσυχοι για την εξέλιξη της πανδημίας, με μερικούς εξ’ αυτών να υποστηρίζουν πως έπρεπε να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα για τη χωρητικότητα μέσα στις αίθουσες. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, τόνισε ότι σήμερα επιστρέφουν στα θρανία περίπου 1,5 εκατ. μαθητές, σε 14.500 εκπαιδευτικές δομές.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις