Τετάρτη, 8 Μαΐ
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Πώς το ΕΚΑΒ έσωσε την 39χρονη που τη δάγκωσε οχιά – Τα κρίσιμα λεπτά που της έσωσαν τη ζωή

Θεσσαλονίκη: Πώς το ΕΚΑΒ έσωσε την 39χρονη που τη δάγκωσε οχιά – Τα κρίσιμα λεπτά που της έσωσαν τη ζωή

Στη δημοσιότητα δόθηκε το βίντεο από τη δραματική διάσωση της 39χρονης, που το Μάιο του 2023 προσπάθησε να απομακρύνει οχιά από ένα σχολείο της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να την τσιμπήσει και η ίδια να κινδυνεύσει. 

Ήταν το απόγευμα της 26ης Μαϊου, όταν η 39χρονη Κωνσταντίνα, εθελόντρια ερπετολόγος, κλήθηκε να εγκλωβίσει μία οχιά στο 64ο Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, την οποία είχε εντοπίσει καθηγητής του σχολείου. Η οχιά πρόλαβε και δάγκωσε την 39χρονη τη στιγμή που την έπιασε. Η γυναίκα έπαθε αναφυλακτικό σοκ. Μόλις ο καθηγητής αντιλήφθηκε τι συνέβη ειδοποίησε το ΕΚΑΒ.

Μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά στο σημείο έφτασαν δυο μοτοσικλετιστές διασώστες του ΕΚΑΒ. Βλέποντας την σοβαρότητα της κατάστασης της κοπέλας, ειδοποίησαν ασθενοφόρο και κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ.

Στο βίντεο από την διάσωση της κοπέλας καταγράφονται οι συγκλονιστικές προσπάθειες που καταβάλει ο γιατρός της κινητής μονάδας για να την διασωληνώσει.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε διασωληνωμένη στο νοσοκομείο “Παπανικολάου” και για 8 μέρες έδινε τη δική της μάχη.

Η 39χρονη βγήκε νικήτρια από την πολυήμερη μάχη στο νοσοκομείο και επέστρεψε στο σπίτι της, στην αγκαλιά του 5χρονου παιδιού της.

“Αν δεν υπήρχε το ΕΚΑΒ, δεν θα υπήρχα σήμερα”

Μετά από περίπου τέσσερις μήνες, η Κωνσταντίνα εξιστορεί τα όσα έζησε εκείνη τη μέρα και ευχαριστεί θερμά τους διασώστες του ΕΚΑΒ που της έσωσαν τη ζωή, όπως τονίζει στο βίντεο. “Πήγα να απεγκλωβίσω το ζώο από το σχολείο. Κατά την επιχείρησή μου και με έναν λίγο λάθος χειρισμό δικό μου, δέχθηκα ένα δάγκωμα το οποίο με έφερε σε μία δύσκολη κατάσταση” περιγράφει η 39χρονη ερπετολόγος.

“Εκείνα τα δευτερόλεπτα δεν αντιλήφθηκα τίποτα” πρόσθεσε. “Ζήτησα από τον δάσκαλο του σχολείου να έρθει σε άμεση επικοινωνία με το ΕΚΑΒ γιατί ένιωσα ότι ήταν μία δύσκολη κατάσταση” εξηγεί η Κωνσταντίνα.

“Θέλω να ευχαριστήσω και να τονίσω τη σημαντικότητα της ύπαρξης του ΕΚΑΒ” ανέφερε, ενώ συγκλόνισε με το μήνυμά της λέγοντας ότι “αν δεν υπήρχε το ΕΚΑΒ, εγώ δεν θα υπήρχα, δεν θα ήμουν αυτή τη στιγμή εδώ και δεν θα έκανα το βίντεο”. Κλείνοντας, ευχαρίστησε το ΕΚΑΒ και το προσωπικό για την άμεση και σωτήρια επέμβαση. “Αν με ρωτούσε κανείς, ‘Κωνσταντίνα, τι είναι για σένα το ΕΚΑΒ;’ θα έλεγα ‘μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή’”.

Πηγή: thestival.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις