Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε 64χρονος για την απάτη «μαμούθ» με τα αναπτυξιακά προγράμματα

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του, ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους σχετικά με την απάτη σε βάρος επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη που φέρονται ότι κατέβαλαν συνολικά 2 εκ. ευρώ για την ένταξη τους σε αναπτυξιακά προγράμματα. 

Οι δύο 64χρονοι που συνελήφθησαν για απάτη στη Θεσσαλονίκη, απολογήθηκαν με τον έναν να προφυλακίζεται, ενώ ο δεύτερος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ.

Αυτός που προφυλακίστηκε – και κατά πληροφορίες έχει καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες που έκανε στο παρελθόν- φέρεται να απολογήθηκε ότι εισέπραξε κάποια χρηματικά ποσά από τους ενδιαφερόμενους πελάτες – θύματα για να «τρέξει» τις διαδικασίες που συνδέονταν με την ένταξη στα προγράμματα. Ο ίδιος φαίνεται να ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για νόμιμες αμοιβές κι ότι οι διαδικασίες έγκρισης των επιδοτούμενων προγραμμάτων καθυστέρησαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού που μεσολάβησε τα προηγούμενα χρόνια.

Από την άλλη, ο δεύτερος κατηγορούμενος (τοπογράφος) αρνήθηκε τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι ουδέποτε ήρθε σε επαφή με τα θύματα, ούτε εισέπραξε χρήματα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, υποστήριξε ότι κι ίδιος έπεσε θύμα τού συγκατηγορούμενού του.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ανάμεσα στα 13 θύματα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία βρίσκονται ιδιοκτήτες καταστημάτων (π.χ. συνεργεία αυτοκινήτων, ζαχαροπλαστεία κ.ά.), ενώ η φερόμενη δράση τους φτάνει έως το 2013. Για εμπλοκή στην ίδια υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 48χρονου συνεργού τους που αναζητείται.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις