Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την ανάπλαση της πλατείας Αριστοτέλους

Θεσσαλονίκη: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την ανάπλαση της πλατείας Αριστοτέλους
Φωτογραφία αρχείου

Προκηρύχθηκε ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλαση της πλατείας Αριστοτέλους, με πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης. Η προκήρυξη θα μείνει στον «αέρα» για την κατάθεση συμμετοχών μέχρι και την 1η Ιουνίου 2021.

Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, προλογίζοντας το τεύχος του διαγωνισμού για το έργο ανάπλασης της πλατείας και του άξονα της Αριστοτέλους, τονίζει πως επιδίωξη, μέσω του διαγωνισμού, είναι «να κεντρίσουμε το παγκόσμιο ενδιαφέρον γι’ αυτήν την ανάπλαση και με αυτόν τον τρόπο να καταλήξουμε σ’ ένα σχέδιο για τον άξονα της Αριστοτέλους, που θα ενσωματώνει και θα αποτυπώνει το σύγχρονο πνεύμα της πόλης και τις στοχεύσεις της».

Προσθέτει ο δήμαρχος πως μέσα από το έργο, η διοίκηση θέλει να επανασυστήσει τη Θεσσαλονίκη σε όλον τον κόσμο και να την εντάξει «σε παλιούς και νέους χάρτες -τουριστικούς, επιχειρηματικούς, πολιτιστικούς, ιστορικούς» και παράλληλα να αναβαθμιστεί ο ο δημόσιος χώρος.

Ζητούμενο του διαγωνισμού, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, είναι, μεταξύ άλλων, η ποιοτική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του άξονα της Αριστοτέλους -συμπεριλαμβανομένων της ομώνυμης πλατείας, των πεζοδρομημένων τμημάτων της οδού και της ορθογωνικής διαπλάτυνσης του άξονα στη συμβολή με την οδό Εγνατία- η ανάδειξη της ταυτότητας του τόπου, η αναζωογόνηση του δημόσιου χώρου και η τόνωση της επισκεψιμότητας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις