Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων στην ΕΥΑΘ μετά από 14 ολόκληρα χρόνια!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τα καθήκοντά τους ανέλαβαν σήμερα 11 νέοι μόνιμοι υπάλληλοι της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ), 14 χρόνια μετά την τελευταία προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού…

καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την πλήρωση συνολικά 80 θέσεων πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης διαφόρων κλάδων κι ειδικοτήτων μέσω ΑΣΕΠ. Η πλήρωση και των υπόλοιπων θέσεων θα ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι το τέλος Αυγούστου, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένονται από το ΑΣΕΠ και τα αποτελέσματα για άλλες 70 θέσεις προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων στην κατηγορία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ).

«Οι προσλήψεις τακτικού προσωπικού υπήρξαν “στοίχημα” της νέας διοίκησης από την πρώτη κιόλας ώρα. Η κάλυψη των οργανικών κενών με μόνιμο προσωπικό και σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας κι αξιοκρατίας θα επιτρέψει την ενδυνάμωση της εταιρείας, τη βέλτιστη λειτουργία της ως εταιρείας κοινής ωφέλειας και τη διεκπεραίωση του επιχειρησιακού και επενδυτικού μας σχεδιασμού» επισήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ ΑΕ, καθηγητής Γιάννης Κρεστενίτης.

Η τελευταία προκήρυξη για την πρόσληψη τακτικού προσωπικού στην ΕΥΑΘ Α.Ε. είχε ανακοινωθεί το 2003, όταν οι μόνιμοι εργαζόμενοι ανέρχονταν σε 606 άτομα. Έκτοτε, ο αριθμός τους έβαινε μειούμενος, με το μόνιμο προσωπικό σήμερα -πριν από την πρόσληψη των νέων υπαλλήλων- να είναι μόλις 218 άτομα. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, η διαδικασία των προσλήψεων επιταχύνθηκε με τη βοήθεια των αρμόδιων υπουργείων (Επικρατείας, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εσωτερικών / ΥΜΑ-Θ), της διοίκησης και του προσωπικού του ΑΣΕΠ, αλλά και της αρμόδιας διεύθυνσης της ΕΥΑΘ.

Μιλώντας νωρίτερα στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Κρεστενίτης χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως σημαντική, υπογραμμίζοντας ότι μια εταιρεία, η οποία πρέπει να εξυπηρετεί πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες στο πολεοδομικό συγκρότημα, δεν μπορεί να παρέχει τις απαραίτητες υπηρεσίες με 218 άτομα. Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι τα μεγαλύτερα κενά υπάρχουν στις τεχνικές διευθύνσεις, για αυτό το λόγο και το μεγαλύτερο μέρος του νέου προσωπικού θα τοποθετηθεί σε αυτές.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε