Παρασκευή, 23 Φεβ.
13oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Προσπάθησαν να κλέψουν το μπρούτζινο άγαλμα του Νίκου Καπετανίδη

Θεσσαλονίκη: Προσπάθησαν να κλέψουν το μπρούτζινο άγαλμα του Νίκου Καπετανίδη
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τι κι αν το άγαλμα του εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη, ζυγίζει μισό τόνο; Άγνωστοι το έβγαλαν από τη βάση του και προσπάθησαν να το κλέψουν, από το μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Το άγαλμα είναι του γλύπτη Γιώργου Κικώτη και είχε τοποθετηθεί στο Μητροπολιτικό Πάρκο της Θεσσαλονίκης το Σεπτέβριο του 2021. Οι δράστες έδεσαν το μπρούτζινο άγαλμα με σχοινί και το ξεκόλλησαν από τη βάση του στην προσπάθειά τους να το κλέψουν.

Όμως, περίοικοι κατάλαβαν ότι κάτι συνέβαινε και ειδοποίησαν τον πρόεδρο του Σωματείου Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» Γιώργο Γιωργιάδη, ο οποίος έσπευσε επί τόπου και βρήκε το άγαλμα δεμένο με σχοινί και εντόπισε δίπλα στη βάση του ίχνη από ρόδες οχήματος με το οποίο επιχείρησαν να το σύρουν οι κλέφτες.

Στη συνέχεια ειδοποίησε την αστυνομία και υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γεωργιάδης, δεν είναι η πρώτη φορά που το μνημείο γίνεται στόχος βανδάλων καθώς παλαιότερα άγνωστοι είχαν αφαιρέσει γλυπτές αναπαραστάσεις από τη βάση του. Παράλληλα, σημειώνει ότι η κατάσταση στο μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά δεν είναι ανεκτή και υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας του χώρου καθώς έχουν γίνει επανειλημμένα καταγγελίες για κλοπές και φθορές πολύτιμων υλικών, καλωδίων κ.λπ. που αφορούν στην ηλεκτροδότηση και στον φωτισμό του χώρου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις