Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Πρόταση απαλλαγής των 6 τραπεζοϋπαλλήλων – Κατηγορούνται για κλοπή 4 εκατ. ευρώ από θυρίδες

Θεσσαλονίκη: Πρόταση απαλλαγής των 6 τραπεζοϋπαλλήλων – Κατηγορούνται για κλοπή 4 εκατ. ευρώ από θυρίδες

Στην τελική ευθεία η υπόθεση με τις διαρρήξεις σε θυρίδες της Εθνικής Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη. Η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή των έξι τραπεζοϋπαλλήλων που αντιμετωπίζουν σχετικές κατηγορίες.

Στην πρότασή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, που θα αποφασίσει την παραπομπή ή όχι σε δίκη, των έξι τραπεζοϋπαλλήλων, η εισαγγελέας επιβεβαιώνει πως πράγματι κλάπηκαν αντικείμενα αξίας άνω των 4 εκατ. ευρώ από τις θυρίδες και καταλογίζει ελλιπή μέτρα ασφάλειας στην τράπεζα.

Η εισαγγελέας αναφέρει, ωστόσο, πως δεν προκύπτει κανένα στοιχείο σε βάρος των έξι υπαλλήλων του υποκαταστήματος της Εθνικής τράπεζας, παρά μόνο σε βάρος του συναδέλφου τους, που αυτοκτόνησε το 2018!

Όπως υπενθυμίζει η voria.gr, ο 63χρονος, πριν βάλει τέλος στη ζωή του, έδωσε σε έναν ιδιοκτήτη θυρίδας μία τσάντα με ακριβά ρολόγια. Όταν αυτός κατάλαβε την προέλευση των αντικειμένων πήγε στην αστυνομία, με αποτέλεσμα να ανοίξει και πάλι η έρευνα, που προηγουμένως είχε μπει στο αρχείο.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης θα αποφασίσει στο προσεχές χρονικό διάστημα για την απαλλαγή ή την παραπομπή των κατηγορουμένων σε δίκη.

Παρακολουθήστε ρεπορτάζ της ΕΡΤ:

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις