Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Προβληματισμός για τις μπογιές και τα συνθήματα σε διατηρητέο αρχιτεκτονικό κόσμημα [pics]

Θεσσαλονίκη: Προβληματισμός για τις μπογιές και τα συνθήματα σε διατηρητέο αρχιτεκτονικό κόσμημα [pics]

Μπογιές στο κτήριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης πέταξαν διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν πορεία. Οι εικόνες που άφησαν πίσω προκαλούν αντιδράσεις…

Τη θλίψη της για τις φθορές που προκλήθηκαν στο διατηρητέο κτήριο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), στη διάρκεια πορείας με αφορμή τη χτεσινή 24ωρη πανελλαδική απεργία, εκφράζει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του φορέα, επισημαίνοντας ότι αυτές προκαλούν αλγεινή εντύπωση.

“Η ρίψη μαύρης μπογιάς και η αναγραφή συνθημάτων επάνω στους τοίχους του κτηρίου του ΕΒΕΘ, προφανώς δεν συμβάλλουν ούτε κατ΄ ελάχιστον στην επίλυση των αιτημάτων των διαδηλωτών. Πολλώ δε μάλλον που το κτήριο του ΕΒΕΘ αποτελεί ένα διατηρητέο αρχιτεκτονικό κόσμημα της Θεσσαλονίκης, το οποίο για μια ακόμη φορά επιλέχθηκε στο πλαίσιο του Open House, ενός από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής και πραγματοποιήθηκαν σε αυτό περισσότερες από 35 ξεναγήσεις από εθελοντές-ξεναγούς” υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Οι εικόνες από το Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Πηγή: thestival.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις