Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Πυροβόλησαν 25χρονο στη μέση του δρόμου κι εξαφανίστηκαν

Θεσσαλονίκη: Πυροβόλησαν 25χρονο στη μέση του δρόμου κι εξαφανίστηκαν

Μάχη για τη ζωή του δίνει ένας 25χρονος άνδρας που τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη (13.07.2022) δέχτηκε επίθεση με πυροβολισμούς από ομάδα έξι ατόμων. Το θύμα δίνει μάχη για τη ζωή του στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Η επίθεση στον 25χρονο έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Θύμα ένας αραβόφωνος νεαρός, ο οποίος δέχτηκε πυροβολισμούς στη μέση του δρόμου, στην οδό Νεοχωρίου, στην περιοχή της Παναγίας Φανερωμένης στη Θεσσαλονίκη. Το θύμα δέχτηκε τουλάχιστον έναν πυροβολισμό, ενώ αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στην αστυνομία ότι άκουσαν τρεις.

Κάμερες ασφαλείας από παρακείμενα καταστήματα έδειξαν ότι οι δράστες της επίθεσης ήταν έξι, σύμφωνα με πληροφορίες του thestival. Αρχικά, στον 25χρονο επιτέθηκαν τρία άτομα, εκ των οποίων το ένα άνοιξε πυρ. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονταν ακόμη τρία άτομα, τα οποία κινήθηκαν εναντίον του.

Με όση δύναμη του είχε απομείνει, ο τραυματίας περπάτησε από την οδό Νεοχωρίου μέχρι το βενζινάδικο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Λαγκαδά και ζήτησε βοήθεια. Ο υπάλληλος του πρατηρίου κάλεσε το ΕΚΑΒ. Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρέθηκε στο σημείο, ενώ έγιναν και έξι προσαγωγές.

Εκείνο που προκαλεί τουλάχιστον αίσθηση είναι το «μυστήριο» με τους κάλυκες. Οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών «χτένισαν» σπιθαμή προς σπιθαμή το σημείο που έπεσαν οι πυροβολισμοί για να εντοπίσουν κάποιο στοιχείο που θα τους κατευθύνει προς τους δράστες.

Ωστόσο, κάλυκες δεν βρέθηκαν πουθενά! Είτε τους μάζεψαν οι δράστες πριν φύγουν από το σημείο της επίθεσης είτε χρησιμοποιήθηκε περίστροφο και οι κάλυκες έμειναν στον μύλο. Εκεί όπου πυροβολήθηκε το θύμα βρέθηκε μία βολίδα.

Δεν υπάρχουν, ακόμη, στοιχεία που να συνδέουν το συγκεκριμένο περιστατικό με τα όσα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας στην πλατεία Χημείου του ΑΠΘ, όπου έπεσαν πυροβολισμοί. Ωστόσο, αν επιβεβαιωθούν οι υποψίες υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. τότε βρίσκεται σε εξέλιξη ο «πόλεμος» συμμοριών που ελέγχουν τη διακίνηση των ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις