Κυριακή, 16 Ιουν.
31oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ρευματοκλοπή από σούπερ μάρκετ στο Κορδελιό, συνελήφθη ο υπεύθυνος

Θεσσαλονίκη: Ρευματοκλοπή από σούπερ μάρκετ στο Κορδελιό, συνελήφθη ο υπεύθυνος

Ο έλεγχος «ξεσκέπασε» την ρευματοκλοπή στο σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στο Κορδελιό στη Θεσσαλονίκη. Ο υπεύθυνος οδηγήθηκε με χειροπέδες σε τμήμα…

Ένα ολόκληρο σούπερ μάρκετ έπαιρνε παράνομα ρεύμα στο Κορδελιό. Η ρευματοκλοπή στη Θεσσαλονίκη αποκαλύφθηκε μετά από έλεγχο που έγινε στην επιχείρηση. Ο 53χρονος συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα της πόλης. Μένει να αποσαφηνιστεί πότε και πώς ξεκίνησε η κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και πόσα χρήματα δεν πλήρωσαν οι ιδιοκτήτες.

Αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, κατά το τελευταίο 24ωρο, προχώρησαν σε συλλήψεις για διάφορα αδικήματα. Έξι άτομα για περιπτώσεις κλοπών, απόπειρας κλοπής και κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 53χρονου από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, διότι έπειτα από έλεγχο που διενήργησαν υπάλληλοι της ΔΕΔΔΗΕ, σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Κορδελιού, στο οποίο εργαζόταν ως υπεύθυνος, διαπιστώθηκε η κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

«Πρωταθλήτριες» στις ρευματοκλοπές είναι οι επιχειρήσεις ,είχε ανακοινώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), αφού διαπιστώνονται 13.000 περιπτώσεις τον χρόνο, με το 50% αυτών να αφορούν ρεύμα αξίας μέχρι 4.500 ευρώ, το 25% μεταξύ 4.500-10.000 ευρώ και το 25% άνω των 10.000 ευρώ. Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, είχε μιλήσει για «μαζικές ρευματοκλοπές», που κατά κύριο λόγο γίνονται από επιχειρήσεις, με τους συνολικούς εμπλεκόμενους να ξεπερνούν τους 250.000.

Όπως επιβεβαιώνουν από τον ΔΕΔΔΗΕ, οι μη τεχνικές απώλειες του δικτύου (ρευματοκλοπές) από 4,9% το 2021 αυξήθηκαν σε 5,32% της συνολικής κατανάλωσης το 2022 και οι τεχνικές από 5,1% το 2021 σε 5,88% το 2022.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις