Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Σε φυλάκιση καταδικάστηκαν οι δύο γιατροί για τον θάνατο 24χρονου από χειρουργείο γαστρικού δακτυλίου

Θεσσαλονίκη: Σε φυλάκιση καταδικάστηκαν οι δύο γιατροί για τον θάνατο 24χρονου από χειρουργείο γαστρικού δακτυλίου
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Σε φυλάκιση καταδικάστηκαν οι δύο γιατροί που κατηγορούνταν για τον θάνατο του 24χρονου από την Καβάλα, ο οποίος έχασε τη ζωή του τον Μάιο του 2017, λίγες ημέρες μετά το χειρουργείο που έκανε για γαστρικό δακτύλιο, επειδή ήταν υπέρβαρος.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο γιατροί κρίθηκαν ένοχοι για τον θάνατο του 24χρονου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 4 ετών και 20 μηνών αντίστοιχα, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, δια παραλείψεως.

«Η παράλειψη έγκειται στην καθυστερημένη διάγνωση, μη έγκαιρη αντιμετώπιση τού περιστατικού» ανέφερε η πρόεδρος του Δικαστηρίου, κατά την εκφώνηση της ετυμηγορίας. «Έδειξαν εμμονή στην πνευμονική εμβολή» πρόσθεσε η ίδια. Ο θάνατος του άτυχου 24χρονου, υπενθυμίζεται, πως είχε επέλθει από «πολυοργανική ανεπάρκεια επί εδάφους περιτονίτιδας», σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα.

Την ενοχή τους είχε ζητήσει προηγουμένως και η εισαγγελέας της έδρας, πρόταση που τελικώς έγινε αποδεκτή. «Είχα ένα παιδί υγιέστατο, πήγε να κάνει μια επέμβαση και τον έβαλαν στο χώμα» είχε δηλώσει ο πατέρας του θύματος για την υπόθεση.

Πρόκειται, από τη μία, για τον γιατρό που τοποθέτησε τον γαστρικό δακτύλιο σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης κι, από την άλλη, για έναν συνάδελφό του από το νοσοκομείο της Καβάλας, όπου είχε διακομιστεί ο παθών μετά τις επιπλοκές που παρουσιάστηκαν στην υγεία του. Για τον πρώτο αποφασίστηκε να μετατραπεί η ποινή του προς 5 ευρώ, την ημέρα, καθώς είχε προηγούμενη αμετάκλητη καταδίκη για ανάλογο περιστατικό ασθενούς, ενώ για τον δεύτερο αποφασίστηκε να ανασταλεί η ποινή επί 3ετία.

Να σημειωθεί ότι ο γιατρός που καταδικάστηκε στην ποινή φυλάκισης των 4 ετών έχει μηνυθεί και για τον θάνατο της 14χρονης από την Επανομή Θεσσαλονίκης, πέρυσι τον Ιούνιο, ύστερα από ανάλογο χειρουργείο τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου.

Οι δύο γιατροί στις απολογίες τους αποποιήθηκαν των ευθυνών τους, αρνούμενοι την κατηγορία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις