Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Σε κλινική Covid μετατρέπεται η ογκολογική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου

Παρθένα Κουτμερίδου

Σε κλινική Covid αναμένεται να μετατραπεί τις επόμενες ώρες η ογκολογική κλινική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού. Σύμφωνα με το GRTimes, η αλλαγή κρίνεται απαραίτητη ύστερα από τον πολλαπλασιασμό των ασθενών με κορονοϊό.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι ανακατατάξεις στα νοσοκομεία είναι συνεχείς, καθώς οι γιατροί και οι διοικήσεις των νοσοκομείων κάνουν ό,τι μπορούν για να μη καταρρεύσει το ΕΣΥ. Σημειώνεται πως σύμφωνα με τους επιδημιολογικούς δείκτες δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα αύξηση κρουσμάτων.

Έτσι, στο γενικό νοσοκομείο Παπαγεωργίου θα ανοίξει η 5η κλινική covid, ωστόσο θα κλείσει μέχρι νεωτέρας η ογκολογική κλινική.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του Γ.Ν. Παπαγεωργίου, Παναγιώτης Τουχτίδης, μιλώντας στο GRTimes ανέφερε: «Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα πιεστική και αποφασίστηκε με γνώμονα την αποσυμπίεση να προστεθεί πέμπτη κλινική στις μέχρι πρότινος τέσσερις για περιστατικά covid».

Η νέα κλινική θα τεθεί σε λειτουργία τις επόμενες 48 ώρες, ενώ θα μπορεί να δέχεται ασθενείς από την Πέμπτη.

Ο κ. Τουχτίδης αναφέρθηκε επίσης και στην τελευταία εφημερία του «Παπαγεωργίου» σημειώνοντας πως 25 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, 13 σε ΜΑΦ  και 108 σε απλές κλίνες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις