Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Σε οριακή κατάσταση, μια ανάσα από το lockdown

Θεσσαλονίκη: Σε οριακή κατάσταση, μια ανάσα από το lockdown

Μετά την Αττική που τίθεται σε καθολικό lockdown μέχρι τι; 28 Φεβρουαρίου και η Θεσσαλονίκη κινδυνεύει να τεθεί σε αυστηρό περιορισμό.

Η Τετάρτη είναι μια κρίσιμη ημέρα για την Θεσσαλονίκη και οι κάτοικοί της δεν αποκλείεται να βρεθούν και πάλι σε κατάσταση lockdown. Τα νούμερα που έχουν στα χέρια τους οι επιστήμονες τρομάζουν, καθώς το ιικό φορτίο έχει διπλασιαστεί και όλοι φοβούνται μην επιστρέψει στην πόλη ο εφιάλτης του περασμένου Νοεμβρίου.

Οριακή η κατάσταση

Τα νοσοκομεία της πόλης εκπέμπουν SOS και οι υγειονομικοί, που φοβούνται το τρίτο κύμα, ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις. Πάντως, η εικόνα στην πόλη δε θυμίζει lockdown, με αρκετούς συμπολίτες μας να απολαμβάνουν τη βόλτα τους στην παραλία.

Οι εικόνες αυτές προβληματίζουν τους λοιμωξιολόγους που ζητούν με τον πιο δραματικό τρόπο από τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα με ευλάβεια για να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του κορoνοϊού.

Παπαϊωάννου: Οι μετρήσεις είναι 100% πάνω

Στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Νίκος Παπαϊωάννου, Πρύτανης ΑΠΘ, για την κατάσταση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη.

«Οι μετρήσεις είναι στο 100% πάνω», τόνισε χαρακτηριστικά ενώ σε σχέση με την κατάσταση του Οκτωβρίου σημείωσε πως «βρισκόμαστε στην 20η Οκτωβρίου, δεν φοβίζουμε, αλλά υπάρχει έντονος προβληματισμός γιατί διαπιστώνεται άνοδος του ιικού φορτίου».

Σε ερώτηση για τον ρυθμό ανόδου: «Φαίνεται ίδιος όμως υπάρχουν διαφορετικές παράμετροι. Τον Οκτώβριο ήταν σχεδόν πλήρης η κανονικότητα. Ήματαν πιο ανέμελοι. Τώρα έχουμε σοβαρής μορφής lockdown, αλλά ο χειμώνας είναι μπροστά μας, υπάρχουν οι μεταλλάξεις… Δεν χρειάζεται να φοβίσουμε, χρειάζεται να είμαστε σοβαροί, χρειάζεται μια προσοχή εκ μέρους όλων».

«Υπάρχουν περισσότερες του ενός παράμετροι για να πεις για σκληρότερα μέτρα, οι ειδκοί θα αποφασίσουν καλύτερα. Αν δούμε κάτι επιπλέον δεν θα με εξέπληττε», ανέφερε για το ενδεχόμενο επιβολής επιπλέον μέτρων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις