Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Σεξιστική επίθεση οδηγού του ΟΑΣΘ σε γυναίκα επειδή φορούσε μπουστάκι μέσα στο λεωφορείο

Θεσσαλονίκη: Σεξιστική επίθεση οδηγού του ΟΑΣΘ σε γυναίκα επειδή φορούσε μπουστάκι μέσα στο λεωφορείο
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Σε λυγμούς ξέσπασε μια γυναίκα που δέχθηκε σεξιστική επίθεση μέσα σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ από τον οδηγό του, επειδή φορούσε μπουστάκι, με αποτέλεσμα να ξεσπά ένταση με τον σύντροφο και τη μητέρα της αλλά και με άλλους επιβάτες.

Όπως αναφέρει το ThessToday.gr, η σεξιστική επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια δρομολογίου της γραμμής 19, το βράδυ της Δευτέρας (11.7.2022), γύρω στις 20:15 στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου. Ο οδηγός αντίκρισε τη γυναίκα να φοράει μπουστάκι και της έκανε ένα άνευ προηγουμένου σχόλιο για την εμφάνισή της, ζητώντας της να ντύνεται πιο… ευπρεπώς στο λεωφορείο, χωρίς να υπάρχει κάποιος κανονισμός για αυτό.

Ακολούθησε ένταση και με άλλους επιβάτες, με τη γυναίκα να ξεσπά σε λυγμούς από το σχόλιο του οδηγού. Στο σημείο έφτασαν ο σύντροφος και η μητέρα του θύματος της σεξιστικής επίθεσης, η οποία είπε στον οδηγό ότι «το κορίτσι θα ντύνεται όπως θέλει».

Το ίδιο είπαν και οι δυνάμεις της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έσπευσαν στο περιστατικό μετά από κλήση του ίδιου του οδηγού! Μάλιστα, τον ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει νομοθεσία που να προβλέπει τον τρόπο που θα ντύνεται το επιβατικό κοινό.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ καταδίκασε το περιστατικό, μέσω του ThessToday.gr, και τόνισε το αυτονόητο, ότι δεν έχει εκδοθεί κάποια οδηγία -και ούτε πρόκειται να εκδοθεί- σχετικά με την εμφάνιση των επιβατών. Σύμφωνα με πηγές του Οργανισμού, ο οδηγός έπραξε μεμονωμένα κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας και ήδη έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις