Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Σκαρφαλώνουν στα κάγκελα για να δουν την επίδειξη στο Αβέρωφ – Πλήθος κόσμου στο λιμάνι [pics, vids]

Θεσσαλονίκη: Σκαρφαλώνουν στα κάγκελα για να δουν την επίδειξη στο Αβέρωφ – Πλήθος κόσμου στο λιμάνι [pics, vids]

Πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους η επίδειξη στο θρυλικό Αβέρωφ με συμμετοχή των ΟΥΚ. Οι εικόνες αποτυπώνουν το ενδιαφέρον του κόσμου…

Μικροί και μεγάλοι έχουν σπεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς  ξεκίνησε στις 12.30 η επίδειξη μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, με τη συμμετοχή φρεγάτας, ελικοπτέρου και ομάδας υποβρύχιων καταστροφών στον θαλάσσιο χώρο δίπλα στο «Γ. Αβέρωφ». Όλα αυτά στο πλαίσιο εκδηλώσεων, τις οποίες διοργανώνει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού με την ευκαιρία της παραμονής του ιστορικού θωρηκτού στη Θεσσαλονίκη.

Όπως βλέπετε και στς φωτογραφίες αυτή την ώρα επικρατεί «χαμός» καθώς λόγω της γιορτής του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου πλήθος κόσμου έχει σπεύσει να δει την επίδειξη μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού.  Να σημειωθεί πως, σήμερα  το Αβέρωφ  δεν θα δεχθεί επισκέψεις  έως 14:00  το μεσημέρι, λόγω της προγραμματισμένης τελετής Παρασημοφόρησης της Πολεμικής Σημαίας του θωρηκτου Αβέρωφ,  από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και της Επίδειξης Μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού.

Πλήθος κόσμου για την επίδειξη

Η παρασημοφόρηση της σημαίας του Αβέρωφ

Η τελετή παρασημοφόρησης πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης κι εθνικής υπερηφάνειας, επί του πλοίου που θα βρίσκεται εν όρμω στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέχρι και τις 10 Νοεμβρίου.

Πηγή: seleo.gr, thestival.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις