Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Σκοταδισμός σε θέατρο – Η στιγμή που διακόπτουν την παράσταση και τα βάζουν με ηθοποιό – video

Θεσσαλονίκη: Σκοταδισμός σε θέατρο – Η στιγμή που διακόπτουν την παράσταση και τα βάζουν με ηθοποιό – video

Η θεατρική παράσταση στη Θεσσαλονίκη είχε μόλις ξεκινήσει όταν κατά τη διάρκεια της πρώτης σκηνής, γίνεται το έλα να δεις. Ο ηθοποιός Ορέστης Χαλκιάς, προσπαθούσε να καταλάβει τι ακριβώς είχε συμβεί…

Την παράσταση του έργου “Πυρκαγιές” του Λιβανοκαναδού διευθυντή σήμερα, του θεάτρου La Colline του Παρισιού, Ουαζντί Μουαουάντ , που ανεβαίνει στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου του ΚΘΒΕ στη Θεσσαλονίκη, διέκοψαν χθες το βράδυ (13-03-2019) προσωρινά, 4 “θεατές”. Επρόκειτο όπως αποδείχθηκε για μέλη του “Ιερού Λόχου” που σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και άρχισαν να φωνάζουν.

Λίγη ώρα μετά την έναρξη της παράστασης – κατά τη διάρκεια της πρώτης σκηνής – η τετραμελής ομάδα ανδρών – μελών του “Ιερού Λόχου” σηκώθηκαν διαμαρτυρόμενοι για “εξύβριση των Θείων”. Τα έβαλαν με τον ηθοποιό Ορέστη Χαλκιά, που υποδυόταν έναν αγανακτισμένο νεαρό.

Η στιγμή της λεκτικής επίθεσης στον ηθοποιό

Οι τέσσερις άνδρες μπήκαν στο θέατρο κανονικά, αφού έκοψαν εισιτήριο και στη διάρκεια της “επίμαχης” σκηνής σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και επιτέθηκαν λεκτικά στον ηθοποιό. «Αυτό είναι θέατρο; Να μάθεις να σέβεσαι αυτά που πιστεύουν οι άλλοι», ακούγονται να λένε.

Η παράταση διακόπηκε για λίγα λεπτά, οι υπόλοιποι θεατές διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας την απομάκρυνση των διαμαρτυρόμενων , κλήθηκε η Αστυνομία – η οποία όμως δεν χρειάστηκε να επέμβει καθώς τα τέσσερα μέλη του «Ιερού Λόχου» αποχώρησαν.

Μια ώρα περίπου αργότερα στην ιστοσελίδα του “Ιερού Λόχου” αναρτήθηκε η “είδηση” συνοδευόμενη από σχετικό βίντεο από το γεγονός.

https://vimeo.com/323525145

Ιερός Λόχος: Γι’ αυτό διακόψαμε την παράσταση

Σύμφωνα με το κείμενο:  “Κύρια ευθύνη για τις παραπάνω βλασφημίες εικάζουμε ότι φέρει η σκηνοθέτης της παράστασης Ιώ Βουλγαράκη. Αποκλείεται ο μουσουλμάνος συγγραφέας να τόλμησε να βλασφημήσει τον Αλλάχ ή τον Μωάμεθ στο έργο του, γιατί τώρα ή θα κρυβόταν μην τον βρούνε, ή θα είχε γίνει κομματάκια. Οι παραπάνω απρόκλητες βλασφήμιες είναι προφανώς “δουλειά” της σκηνοθέτη καθώς και του νεαρού ηθοποιού που δέχθηκε να τις εκστομίζει …”

“Δεν λογοκρίναμε πότε κανένα θεατρικό κείμενο . Η τέχνη δεν λογοκρίνεται” αρκέστηκε να δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ  ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ κ.Γιάννης Αναστατωσάσης που βρισκόταν στο θέατρο της ΕΜΣ την ώρα του γεγονότος και ενημερώθηκε σχετικά. Η παράσταση συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε κανονικά πριν από λίγη ώρα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις