Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Σκουπίδια παντού εκτός των κάδων – Το μεγάλο πρόβλημα της πόλης ενόψει της τουριστικής περιόδου

Θεσσαλονίκη: Σκουπίδια παντού εκτός των κάδων – Το μεγάλο πρόβλημα της πόλης ενόψει της τουριστικής περιόδου
Φωτογραφία GRTimes.gr

Τα σκουπίδια αποτελούν πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη με τους πολίτες να τα πετούν ανεξέλεγκτα από εδώ και από εκεί και έξω από τους κάδους, με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Κώστα Ιακώβου, να αναρωτιέται «για το τι σκεπτικό έχουμε εμείς ως Έλληνες, στα μάτια των τουριστών».

Η εικόνα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης από τα σκουπίδια είναι άκρως αποκρουστική, με τον Κώστα Ιακώβου να επισημαίνει στο GRTimes.gr τον κίνδυνο που αυτά αποτελούν για τη δημόσια υγεία αλλά και για την εικόνα που θα έχουν οι τουρίστες της πόλης.

Οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές διότι, παρά το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε τουριστική περίοδο, τα σκουπίδια που πετούν οι πολίτες από εδώ και από εκεί δημιουργούν μια πολύ κακή εικόνα. Μάλιστα, υπάρχουν και πολλά αυτοκίνητα παρκαρισμένα μπροστά από τους κάδους, με τους πολίτες να μην μπορούν να φτάσουν σε αυτούς για να πετάξουν τα σκουπίδια τους.

Παρά τους πολυάριθμους κάδους διαφόρων χρωμάτων και χρησιμότητας που έχουν τοποθετηθεί στη Θεσσαλονίκη όπως μπλε, πράσινοι και υπόγειοι κάδοι σκουπιδιών, οι πολίτες επιλέγουν να αφήνουν τα σκουπίδια έξω από αυτούς, μολύνοντας το περιβάλλον ολοένα και περισσότερο.

«Έχω παρατηρήσει κι εγώ πως υπάρχουν πολίτες που ακόμη και τον καφέ τους δεν τον πετάνε στον μπλε κάδο για να πάει σε ανακύκλωση αλλά τον αφήνουν επάνω στα πεζούλια ή έξω από αυτούς. Δεν ξέρω από πού πηγάζει η νοοτροπία αυτή και την παιδεία που έχει ο καθένας μας πάνω στο θέμα της ανακύκλωσης, αλλά το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό.

Ακόμη πιο έντονο είναι το φαινόμενο στους πράσινους κάδους όπου μαύρες σακούλες σκουπιδιών αφήνονται απ’ έξω, δείχνοντας ότι αρκετοί πολίτες βαριούνται ακόμη και να πατήσουν τον μοχλό ώστε να βάλουν τα σκουπίδια τους μέσα.

Έχουμε μπει στην τουριστική περίοδο και τα σκουπίδια έξω από τους κάδους κάνουν τους τουρίστες να απορούν για το τι σκεπτικό έχουμε εμείς ως Έλληνες. Πρέπει να ευαισθητοποιηθεί όλη η κοινωνία, καθώς ο δήμος και το τμήμα καθαριότητας δεν μπορεί να τρέχει πίσω από κάθε πολίτη. Ο καθένας μόνος του πρέπει να επιτηρεί τον κοινόχρηστο χώρο» δήλωσε στο GRTimes.gr o αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστας Ιακώβου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις