Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Σοκαρισμένη η μαθήτρια που αναγκάστηκε να γλείψει “τουρκική” τουαλέτα! Όλα τα στοιχεία

Θεσσαλονίκη: Σοκαρισμένη η μαθήτρια που αναγκάστηκε να γλείψει “τουρκική” τουαλέτα! Όλα τα στοιχεία

Η επτάχρονη που άλλαξε σχολείο αποκάλυψε τα πάντα. Για το θέμα έχει ήδη διαταχθεί έρευνα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης αλλά και από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης…

Ένα αρρωστημένο “παιχνίδι” που οδήγησε σε καταστάσεις μπούλινγκ και ακραίου εξευτελισμού. Ο λόγος για την 7χρονη μαθήτρια που αναγκάστηκε να γλείψει “τουρκική” τουαλέτα στο σχολείο της, από συμμαθητές της.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στους γονείς της το θύμα του περιστατικού, μία μαθήτρια της Β’ Δημοτικού, την προηγούμενη βδομάδα έπαιζε με τέσσερις συμμαθητές της στην αυλή του σχολείου. Κατά τη διάρκεια διαλείμματος μία μαθήτρια της Ε’ Δημοτικού, ένας συμμαθητής και δύο συμμαθήτριές της έθεσαν μία δοκιμασία, μιμούμενοι το παιχνίδι challenge, που κάνει θραύση στο διαδίκτυο.

Η μικρή μαθήτρια δεν κατάφερε να φέρει εις πέρας τη δοκιμασία, οπότε – σύμφωνα με τους σκληρούς κανονισμούς του παιχνιδιού – εκείνοι είχαν δικαίωμα να της βάλουν όποια ποινή ήθελαν. Τα παιδιά ξέφυγαν από την προσοχή των εκπαιδευτικών και πήγαν στην τουαλέτα τη συμμαθήτριά τους. Εκεί την ανάγκασαν να γλείψει “τουρκική” τουαλέτα.

Σοκαρισμένη η μαθήτρια αποκάλυψε τα πάντα στους γονείς της και αρνήθηκε να επιστρέψει στο σχολείο. Οι γονείς της, που πήγαν στο σχολείο να διαμαρτυρηθούν ζήτησαν να μετεγγραφεί το παιδί τους σε άλλο σχολείο.

Για το θέμα έχει ήδη διαταχθεί έρευνα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης αλλά και από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με το συμβάν να έχει προκαλέσει αναστάτωση σε γονείς και μαθητές.

Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, υποβλήθηκε καταγγελία για επίθεση από γονείς σε βάρος εκπαιδευτικών, ενώ γονείς ζητούν να καταλογιστούν ευθύνες στους δασκάλους. Ενήμερη για το θέμα είναι και η Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης η οποία αναμένεται να καλέσει γονείς, εκπαιδευτικούς και κάθε εμπλεκόμενο στην υπόθεση, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες μέσα στις οποίες συνέβη το περιστατικό.

Τι λέει ο διευθυντής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

“Το περιστατικό αυτό συνέβη στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Ήταν μια διαδικασία παιχνιδιού στο διάλειμμα του ολοήμερου. Ζήτησαν από την υπεύθυνη του ολοήμερου άδεια για να πάνε τα παιδιά στην τουαλέτα, προκειμένου να εφαρμόσουν, όπως αποδείχτηκε, το σχέδιο του παιχνιδιού. Δεν υπήρχε έλεγχος της κατάστασης από την εκπαιδευτικό διότι δεν υπάρχει εποπτεία στις τουαλέτες” αναφέρει ο διευθυντής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας μιλώντας στο newsit.gr.

“Ενημερώθηκε η διεύθυνση του σχολείου για το περιστατικό, γίνανε όλες οι νόμιμες διαδικασίες, ενώ κλήθηκαν στο σχολείο και οι γονείς των παιδιών. Θα γίνει πειθαρχικός έλεγχος για να αποδοθούν ευθύνες. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να υπάρχει σύνεση και να λύσουμε το θέμα όσο πιο ήρεμα γίνεται. Για εμένα αυτό που έγινε δεν ήταν bullying, ήταν ένα κακό παιχνίδι και μια κακιά στιγμή. Τώρα το πως και το αν η μαθήτρια “έγλειψε” την τουαλέτα, θα αποδειχτούν όλα σύντομα Ήδη έχουν κινηθεί όλες οι διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου, αλλά οποιοδήποτε πρόβλημα και να συμβαίνει, με συναίνεση λύνεται”.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις