Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Σουβλάκι στα 3,70 ευρώ – Έρχονται νέες αυξήσεις τις επόμενες μέρες στην πόλη

Θεσσαλονίκη: Σουβλάκι στα 3,70 ευρώ – Έρχονται νέες αυξήσεις τις επόμενες μέρες στην πόλη

Οι αυξήσεις στο σουβλάκι δεν λένε να σταματήσουν. Από τα 3,30 που βρίσκεται σήμερα, μέσα στις επόμενες μέρες θα φτάσει τα 3,70 στη Θεσσαλονίκη

«Σφίγγει» ο κλοιός για τους λάτρεις του fast food, εν μέσω του ραγδαίου κύματος ανατιμήσεων, αφού μετά από την πίτα με γύρο, αυξήσεις έρχονται και στις τιμές άλλων αγαπημένων γρήγορων φαγητών. Σε ποσοστό 10% θα ανέβουν οι τιμές στα καταστήματα εστίασης, καθώς όπως αναφέρουν επαγγελματίες του κλάδου στη Θεσσαλονίκη, δεν είναι πλέον εφικτό να απορροφήσουν το χάσιμο, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, lockdown και οικονομικής δυσπραγίας.

«Μετά από τόσο καιρό πανδημίας και οικονομικής καταστροφής ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα. Ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο και τώρα η αύξηση στο ηλιέλαιο και στο αλεύρι. Από χθες (σ.σ. 14/03) ξεκίνησαν ήδη στην κρεαταγορά να έχουν μια αύξηση 10% τα κρέατα και 8% το κοτόπουλο. Δε μπορούμε να το απορροφήσουμε άλλο λόγω της αύξησης της ηλεκτρικής ενέργειας και των πρώτων υλών. Επομένως μέσα στην εβδομάδα θα γίνει μια αύξηση 10% σε όλα τα είδη», αναφέρει ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ – Μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης.

Και όσον αφορά την τιμή της παραδοσιακής πίτας με γύρο στη Θεσσαλονίκη, ο ίδιος ανέφερε πως τώρα κυμαίνεται στα 3.30€ και με τις αυξήσεις θα πάει στα 3.60€ με 3.70€. Πάντως επεσήμανε πως «αυξήσεις θα γίνουν σε όλα τα φαγητά και στα ποτά. Γιατί και οι επιχειρήσεις αυτές πρέπει να επιβιώσουν. Όλοι είναι με το πετρέλαιο και με την ηλεκτρική ενέργεια. Οπότε αυτή την αύξηση την μετακυλούμε στον καταναλωτή».

Ενώ αναφορικά με την κατάσταση στις ταβέρνες είπε στο thesstoday.gr: «Το καλαμαράκι έχει πάρει αύξηση, το χταπόδι το ίδιο, τα ψαράκια. Όλα αυτά χρειάζονται αλεύρι. Και το αλεύρι έχει ανέβει, το ψωμί έχει ανέβει. Δε μπορεί να διπλασιαστεί το ψωμί και να μη το αυξήσουμε και εμείς».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις