Σάββατο, 4 Μαΐ
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Σπαραγμός στις κηδείες μετά τη γυναικοκτονία στην Καλαμαριά – «Γιατί παιδί μου το έκανες αυτό»

Θεσσαλονίκη: Σπαραγμός στις κηδείες μετά τη γυναικοκτονία στην Καλαμαριά – «Γιατί παιδί μου το έκανες αυτό»

Η γυναικοκτονία στην Καλαμαριά «πάγωσε» τη Θεσσαλονίκη και ολόκληρη τη χώρα. Το πρωί έγιναν οι κηδείες δράστη και θύματος, με τις στιγμές συγκίνησης να είναι διαδοχικές…

O 38χρονος αστυνομικός σκότωσε την 42χρονη πρώην γυναίκα του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο. Η τελευταία πράξη του δράματος για τις δύο οικογένειες παίχτηκε το πρωί στη Θεσσαλονίκη, με διαφορά λίγων ωρών. Το κλίμα στις κηδείες ήταν βαρύ, με τους στενούς συγγενείς δράστη και θύματος στην Καλαμαριά να ανεβαίνουν ένα Γολγοθά που αυτή την ώρα φαντάζει ατελείωτος. Κανείς τους δεν έχει συνέλθει από τη γυναικοκτονία. Κανείς δεν μπορεί ακόμα να συνειδητοποιήσει τα στοιχεία που αποκαλύπτονται για το έγκλημα.

Το πρωί έγινε η κηδεία της 42χρονης γυναίκας, σε στενό οικογενειακό κύκλο στην περιοχή του Δήμου Ωραιοκάστρου, στη Θεσσαλονίκη, σε μια προσπάθεια της οικογένειας να προστατεύσουν τα δύο ανήλικα παιδιά, 12 και 14 ετών. Με προφορική εντολή εισαγγελέα, την κηδεμονία των δύο αγοριών ανέλαβαν προσωρινά οι γονείς της αδικοχαμένης γυναίκας, ωστόσο το δικαστήριο θα αποφανθεί σε δεύτερο χρόνο ποιος θα πάρει την επιμέλειά τους, μετά από εκθέσεις κοινωνιολόγων.

Από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στο πλευρό των δύο παιδιών παιδοψυχολόγοι προσπαθώντας να βοηθήσουν τα δυο αγόρια να αντιμετωπίσουν τον άδικο χαμό της μητέρας τους και την αυτοκτονία του πατέρα τους. Του 38χρονου αστυνομικού που οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία λίγο μετά τις 12:00.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του δράστη και αυτόχειρα, που έκαναν ορισμένα από τα πιο δύσκολα βήματα της ζωής τους. «Γιατί παιδί μου το έκανες αυτό;» μονολογούσαν δικοί του άνθρωποι.

Από την ιατροδικαστική εξέταση προκύπτει ότι η πρώτη βολή, από την οποία η γυναίκα επέζησε, πέτυχε τον αριστερό της ώμο, ενώ η δεύτερη, που αποδείχθηκε θανατηφόρα, τη βρήκε στο στέρνο της.

Ο δράστης και αυτόχειρας έστρεψε στη συνέχεια την καραμπίνα στο κεφάλι του και αυτοπυροβολήθηκε. Από τα ιατροδικαστικά ευρήματα στις δύο σορούς δεν φαίνεται να προκύπτει προηγούμενη πάλη μεταξύ τους.

Ο 38χρονος πυροβόλησε την πρώην σύζυγό του στον διάδρομο της πολυκατοικίας, στον 6ο όροφο, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις