Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Στα δικαστήρια ο 12ος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Άλκη

Θεσσαλονίκη: Στα δικαστήρια ο 12ος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Άλκη

Περίπου στις 17.30 ο 22χρονος, που αποτέλεσε τη 12η σύλληψη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, έφτασε στα δικαστήρια για να απολογηθεί. 

Ο κατηγορούμενος- οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου που εμπλέκεται στο φονικό επεισόδιο- είχε πάρει τα προηγούμενα 24ωρα προθεσμία από την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης και επρόκειτο να παρουσιαστεί ενώπιον της σήμερα το πρωί.

Πράγματι, ο 22χρονος εμφανίστηκε στις 10.30 το πρωί, συνοδεία αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο γραφείο της, χωρίς όμως να ξεκινήσει η απολογία του.

Στο μεταξύ, επειδή εκκρεμούσε η διαδικασία τού Αυτοφώρου για τον σουγιά που βρέθηκε στο αυτοκίνητό του, οδηγήθηκε στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου. Στη 1.30 μετά το μεσημέρι κι όταν ξεκίνησαν τα αυτόφωρα, η υπόθεσή του αναβλήθηκε (εκ νέου) μετά από αίτημα του συνηγόρου του που επικαλέστηκε κώλυμα λόγω της διαδικασίας της ανάκρισης, και ορίστηκε νέα δικάσιμος για τις 24/2.

Κατόπιν της εξέλιξης αυτής, ο 22χρονος επέστρεψε στο Αστυνομικό Μέγαρο και το απόγευμα, οδηγήθηκε εκ νέου στα Δικαστήρια προκειμένου να απολογηθεί στην ανακρίτρια έτσι ώστε στη συνέχεια να αποφασιστεί η ποινική του μεταχείριση.

Στο μεταξύ, στο γραφείο της ανακρίτριας βρέθηκαν νωρίς το απόγευμα δύο από τους φίλους του ‘Αλκη που βρίσκονταν μαζί του τη στιγμή της δολοφονικής ενέδρας, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή Χαριλάου. Κατά πληροφορίες, ο ένας έπεσε θύμα της επίθεσης και τραυματίστηκε, ενώ ο άλλος πρόλαβε και ξέφυγε. Οι δύο νεαροί κλήθηκαν να καταθέσουν, περιγράφοντας το χρονικό του φονικού επεισοδίου.

Οι ίδιοι αύριο το πρωί θα βρεθούν απέναντι στους 12 κατηγορούμενους, καθώς μαζί με άλλους δύο της παρέας τού αδικοχαμένου φοιτητή θα κληθούν, σε ειδικό χώρο εντός του Αστυνομικού Μεγάρου της πόλης, να τους αναγνωρίσουν, με σκοπό να γίνει πιο σαφής η συμμετοχή του καθένα στο έγκλημα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΙΔΗΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις