Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Στάση εργασίας στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ την Τετάρτη 8 Μαρτίου

Θεσσαλονίκη: Στάση εργασίας στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ την Τετάρτη 8 Μαρτίου

Στάση εργασίας αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ για αύριο Τετάρτη 8 Μαρτίου συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει κηρυχθεί από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για την τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα είναι ακινητοποιημένα από τις 11 το πρωί έως τις 16:00 το μεσημέρι ενώ σημειώνεται ότι στις στάσεις εργασίας δεν κυκλοφορεί ούτε το προσωπικό ασφαλείας. Όπως αναφέρουν διεκδικούν μια ασφαλή δημόσια συγκοινωνία τόσο για τους πολίτες όσο και για τους εργαζόμενους, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι φέρει τεράστια ευθύνη. «Φτάνει πια, σεβαστείτε την ανθρώπινη ζωή», δηλώνουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ.

«Το πρόσφατο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα αποκάλυψε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο τις διαχρονικές και σημαντικότερες ελλείψεις στις συγκοινωνίες της χώρας μας», τονίζουν ενώ κάνουν λόγο για μειώσεις προσωπικού, ελλιπή συντήρηση των μεταφορικών μέσων και ανεπαρκής υλοτεχνική υποδομή.

Υπενθυμίζεται ότι η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καλεί στα σωματεία της δύναμής του, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους, τους ανέργους της πόλης, όλοι μαζί να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε για την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 στο Νομό Θεσσαλονίκης.

«Το εργατικό κίνημα της Θεσσαλονίκης θρηνεί. Για τα παιδιά μας, τους αδερφούς μας, τις μανάδες και τους πατεράδες μας που έφυγαν έτσι άδοξα το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου 2023», αναφέρει η διοίκηση σε ανακοίνωσή της.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις