Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Στεγνώνουν μετά τη διακοπή ρεύματος – Χωρίς νερό το κέντρο του Πανοράματος!

Θεσσαλονίκη: Στεγνώνουν μετά τη διακοπή ρεύματος – Χωρίς νερό το κέντρο του Πανοράματος!

Τα προβλήματα υδροδότησης στο κέντρο του Πανοράματος και στην περιοχή του “Νόμου 751” στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, για τα οποία η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ) ενημέρωσε ότι θα υπάρχουν σήμερα, λόγω βλάβης στο δίκτυο ηλεκτροδότησης του ΔΕΔΔΗΕ, έφεραν στο προσκήνιο ένα άλλο ζήτημα, τις κλοπές ή τις απόπειρες κλοπής μετασχηματιστών…

Η σημερινή βλάβη δεν σχετίζεται με τη χθεσινή, αυτή που σημειώθηκε σε δύο μετασχηματιστές στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, όπου η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε πλήρως. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, για το πρόβλημα που ανέκυψε στο Πανόραμα, ο ΔΕΔΔΗΕ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο δολιοφθοράς.

Είναι σύνηθες το φαινόμενο άγνωστοι να κόβουν “γέφυρες μέσης τάσης”, την παροχή ηλεκτρισμού στην περιοχή, προκειμένου να κλέψουν μετασχηματιστές. Η έξαρση κλοπής μετασχηματιστών ή απόπειρας κλοπής είναι μια πραγματικότητα όπως και οι φθορές, μικρές ή και εκτεταμένες ζημιές που προκαλούν στο δίκτυο δράστες ή επίδοξοι δράστες.

Όπως επισημαίνει μάλιστα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης ΔΕΔΔΗΕ Μακεδονίας- Θράκης, Ιορδάνης Αμανατίδης, καλό είναι οι πολίτες να είναι σε εγρήγορση και να καταγγέλλουν τέτοια συμβάντα.

“Οι πιο πολλές κλοπές συμβαίνουν τον χειμώνα, που ο κόσμος είναι κλεισμένος στα σπίτια, ωστόσο και τους καλοκαιρινούς μήνες, που πάρα πολλοί άνθρωποι είναι στην ύπαιθρο, όπως οι αγρότες στα χωράφια, οι επιτήδειοι δεν διστάζουν να κλέψουν ή να επιχειρήσουν τέτοιου είδους κλοπή. Οι πολίτες αν βλέπουν ύποπτες κινήσεις, αν αντιλαμβάνονται προσπάθειες δολιοφθοράς, πρέπει να ενημερώνουν τις αρχές” σημείωσε.

Η βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης που σχετίζεται με την υδροδότηση του Πανοράματος, αποκαταστάθηκε στις 9 το πρωί, σύμφωνα με τον κ.Αμανατίδη. “Δεν έχει καμία σχέση με τη χθεσινή βλάβη. Όσον αφορά την σημερινή με ενημέρωσαν τα συνεργεία των τεχνικών ότι αποκαταστάθηκε στις 9 το πρωί” εξήγησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ. Με την ομαλοποίηση της ηλεκτροδότησης θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την όσο το δυνατό ταχύτερη αποκατάσταση της υδροδότησης της περιοχής, σύμφωνα με την ΕΥΑΘ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις