Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 23χρονος που μαζί με τον 27χρονο αδερφό του λήστεψαν και σκότωσαν 89χρονη

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 23χρονος που μαζί με τον 27χρονο αδερφό του λήστεψαν και σκότωσαν 89χρονη
Eurokinissi (αρχείο)

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 23χρονος για ληστεία μετά φόνου με θύμα μία 89χρονη. Ο νεαρός μαζί με τον 27χρονο αδερφό του σκότωσαν και λήστεψαν την ηλικιωμένη τον Σεπτέμβριο του 2022 στο χωριό Κερασιά Θεσσαλονίκης.

Τον Σεπτέμβριο του 2022 ο 23χρονος μαζί με τον 27χρονο αδερφό του, κατηγορούνται ότι σκότωσαν την 89χρονη ηλικιωμένη, όταν πήγαν να τη ληστέψουν, στο σπίτι της, στην Κερασιά Θεσσαλονίκης.

Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, ο 23χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος.

Σε βάρος των δύο κατηγορούμενων αδερφών είχε εκδοθεί ένταλμα για «ανθρωποκτονία με δόλο και ληστεία», βάσει του οποίου συνελήφθη ο 23χρονος, ενώ ο 27χρονος αδερφός του αναζητείται.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, η 89χρονη έφερε τραύματα στο κεφάλι, χωρίς όμως να προσδιορίζεται εάν αυτά προκλήθηκαν από χτυπήματα ή από πτώση στο έδαφος. Πιθανολογείται δε, ότι ο θάνατός της προήλθε από ανακοπή.

Aπολογούμενος, ο 23χρονος αρνήθηκε το νομικό χαρακτηρισμό των πράξεων, ενώ φέρεται να είπε ότι ο αδερφός του ήταν εκείνος που ακινητοποίησε την ηλικιωμένη και της έφραξε το στόμα με τα χέρια. Η λεία τους, σύμφωνα με τη δικογραφία, ήταν ένα δαχτυλίδι και μία χρυσή αλυσίδα.

Οι παραπάνω ισχυρισμοί του 23χρονου δεν έπεισαν, ωστόσο, εισαγγελέα και ανακρίτρια, που ομόφωνα τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις