Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο επίδοξος ληστής που σκότωσε στο ξύλο γιαγιά – «Δεν θυμάμαι τι έγινε στο σπίτι»

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο επίδοξος ληστής που σκότωσε στο ξύλο γιαγιά – «Δεν θυμάμαι τι έγινε στο σπίτι»

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του, ο 20χρονος ο οποίος επιχείρησε να ληστέψει και ξυλοκόπησε μια 88χρονη γυναίκα η οποία έχασε τη ζωή της. Κατηγορείται για απόπειρα ληστείας με αποτέλεσμα το θάνατο του θύματος.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, ο κατηγορούμενος, κατά την απολογία του, ισχυρίστηκε ότι δεν κατάλαβε και δεν θυμάται τι έκανε λόγω κατάχρησης αλκοόλ που του έχει προκαλέσει ψυχικά προβλήματα σε συνδυασμό με χρήση ναρκωτικών. Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τη φυλακή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 20χρονος εισήλθε τα μεσάνυχτα της 1ης Σεπτεμβρίου στο σπίτι της ηλικιωμένης για να τη ληστέψει, στο Βαθύλακκο Θεσσαλονίκης. Ο δράστης χτύπησε την γυναίκα για του πει που είναι τα χρήματα, αλλά έφυγε χωρίς να πάρει ούτε ευρώ. Η άτυχη ηλικιωμένη μεταφέρθηκε την επόμενη ημέρα του περιστατικού στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και κατέληξε μετά από λίγα 24ωρα νοσηλείας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η γιαγιά μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο την επόμενη μέρα, όταν έφτασε στο σπίτι η οικιακή βοηθός που την πρόσεχε. Η κυρία Μαρία Βαρβεράκη, περιγράφει στο newsit.gr, τα όσα είδε και έζησε: «Ήταν μια γλυκύτατη γυναίκα με πολύ καλή συμπεριφορά. Δεν είχε κανένα πρόβλημα με κανέναν. Εγώ την πρόσεχα, τη βοηθούσα. Εκείνη την ημέρα ήρθα κανονικά για δουλεία, άνοιξα την εξώπορτα, μπήκα μέσα και την είδα πεσμένη κάτω.

Τη ρώτησα τι έγινε, τι έπαθε, πως έπεσε. Μου απάντησε ότι γλίστρησε. Είδα πρησμένο το μάτι της, όμως δεν είχε αίματα κάτω. Είδα δίπλα της πεσμένη μια καρέκλα. Σκέφτηκα ότι πήγε να σηκωθεί και έπεσε και χτύπησε στο μάτι. Τη σηκώσαμε με έναν νεαρό που κάλεσα για βοήθεια και πήραμε το 166. Στο νοσοκομείο οι γιατροί μου είπαν οτι η γυναίκα είχε χτυπήματα. Δεν μου είχε πεί τίποτα. Την αγαπούσα πάρα πολύ. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που έγινε. Τώρα μάθαμε οτι ο νεαρός που το έκανε είχε ξαναμπεί στο σπίτι πριν απο περίπου 10 μήνες και την είχε κλέψει πάλι. Τώρα μπήκε απο την πίσω αυλή, βρήκε μια σκάλα, έσπασε το παραθυράκι του μπάνιο, μπήκε μέσα και έκανε ό,τι έκανε».

Ο ίδιος κατηγορούμενος, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., είχε μπει και πριν από δέκα μήνες στο σπίτι της άτυχης ηλικιωμένης, όταν κατάφερε να της κλέψει 640 ευρώ και διάφορα άλλα αντικείμενα. Τα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης προς Πέμπτη, φαίνεται πως “επισκέφθηκε” εκ νέου το σπίτι της. Αυτή τη φορά όμως δεν βρήκε τίποτα και προκειμένου να του αποκαλύψει η γυναίκα το σημείο όπου φύλαγε τα χρήματά της, κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε βία. Από τα βίαια χτυπήματα η άτυχη γυναίκα έπεσε αναίσθητη στο πάτωμα και ο ίδιος έφυγε, χωρίς “λεία”.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις