Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Στο Αυτόφωρο 42χρονος για ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο

Θεσσαλονίκη: Στο Αυτόφωρο 42χρονος για ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Στο Αυτόφωρο οδηγείται ένας 42χρονος για ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο οποίος συνελήφθη χθες Σάββατο (23.9.2023) το μεσημέρι επι τω έργω από αστυνομικούς ομάδας ΔΙΑΣ της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης της πόλης.

Όλα έγιναν χθες το μεσημέρι, όταν ο 42χρονος δράστης εισέβαλε με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του στο κοσμηματοπωλείο, το οποίο βρίσκεται σε πολυκατοικία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της ένοπλης ληστείας, άρπαξε χρυσαφικά και κοσμήματα αξίας περίπου 8.000 περίπου ευρώ.

Όμως, την ώρα που προσπάθησε να φύγει, ο ιδιοκτήτης και άλλοι άνθρωποι που ήταν μέσα στο μαγαζί τον ακινητοποίησαν και κάλεσαν τις Αρχές, με αποτέλεσμα να τον συλλάβουν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

Μετά από έλεγχο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το σακίδιο πλάτης που είχε βάλει μέσα τα κλεμμένα χρυσαφικά και κοσμήματα
  • μάσκα μεταμφίεσης
  • κράνος
  • πιστόλι με γεμιστήρα με 6 φυσίγγια
  • μεταλλική λάμα
  • κατσαβίδι.

Επίσης, κατασχέθηκε και η μηχανή που οδηγούσε μέχρι να φτάσει στο κοσμηματοπωλείο, την οποία είχε κλέψει και αυτή, όπως διαπιστώθηκε από τις Αρχές, καθώς είχε δηλωθεί η κλοπή της στο παρελθόν.

Μετά από έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκαν ρολόγια χειρός, για τα οποία ερευνάται αν τα είχε νόμιμα στα χέρια του ή αν αποτελούν και αυτά κλοπιμαία.

Τα κοσμήματα δόθηκαν πίσω στους ιδιοκτήτες της επιχείρησης, ενώ το δίκυκλο, μετά τον έλεγχό του από συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, θα δοθεί στο νόμιμο κάτοχό του.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχημάτισαν σε βάρος του αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις