Παρασκευή, 1 Μαρ.
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο η 60χρονη που κρατούσε 16 σκυλιά σε άθλιες συνθήκες στο σπίτι της

Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο η 60χρονη που κρατούσε 16 σκυλιά σε άθλιες συνθήκες στο σπίτι της

Στο αυτόφωρο με κατηγορίες για παράλειψη τήρησης κανόνων ευζωίας ζώων (κατά συρροή), εκτροφή και φύλαξη ζώων συντροφιάς με εμπορική μορφή και παράβαση του υγειονομικού κανονισμού, οδηγήθηκε η 60χρονη που έγιναν καταγγελίες εναντίον της επειδή κρατούσε 16 σκυλιά στο σπίτι της στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι η 60χρονη είχε επιβάλλει άθλιες συνθήκες διαβίωσης σε 16 σκυλιά στο σπίτι της στη Θεσσαλονίκη, ισχυριζόμενη ότι ο γιος της έχει εκτροφείο και τα φιλοξενεί. Όμως, η δυσοσμία που αναδυόταν, τα έντομα που αιωρούνταν σε όλους τους χώρους και οι ακαθαρσίες, τόσο στους εσωτερικούς χώρους, όσο και σε εξωτερικό χώρο, ανάγκασαν τους γείτονες να κάνουν καταγγελία.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα από την αστυνομία για να διερευνηθούν τυχόν άλλα αδικήματα σε σχέση με την ίδια υπόθεση, όπως επίσης η εμπλοκή κι άλλων προσώπων.

Μετά τη νόμιμη αναβολή που έλαβε η 60χρονη από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, αφέθηκε ελεύθερη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, κατά τον επιτόπιο έλεγχο εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του διαμερίσματος 16 σκυλιά (τόσο σε κλουβιά όσο και εκτός αυτών), ενώ η γενικότερη εικόνα που παρουσίαζαν οι χώροι της οικίας ήταν ιδιαίτερα ρυπαρή. Είναι χαρακτηριστικό ότι αναδυόταν δυσοσμία, αιωρούνταν έντομα σε όλους τους χώρους και υπήρχαν ακαθαρσίες, τόσο στους εσωτερικούς χώρους, όσο και στο μπαλκόνι.

Επίσης, όπως σημειώνει η ΕΛ.ΑΣ., οι χώροι του διαμερίσματος δεν επαρκούσαν ώστε τα ζώα να πραγματοποιούν κινήσεις προσαρμοσμένες στον φυσικό τρόπο διαβίωσής τους, ενώ τα κλουβιά όπου βρίσκονταν μερικά εξ αυτών ήταν μικρά σε μέγεθος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις