Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Στοιχήματα και μυστικά ραντεβού για «κόντρες» μηχανών και αυτοκινήτων – Απούσα η αστυνομία

Θεσσαλονίκη: Στοιχήματα και μυστικά ραντεβού για «κόντρες» μηχανών και αυτοκινήτων – Απούσα η αστυνομία
ΦΩΤΟ από thesstoday.gr

Οι επικίνδυνες κόντρες αυτοκινήτων και μηχανών συνεχίζονται παρά την έξαρση του κορονοϊού. Ανησυχία πίσω από τις εικόνες που ανεβάζουν την αδρεναλίνη…

Σε πίστες εξακολουθούν να μετατρέπονται δρόμοι της Θεσσαλονίκης για τις… κασκαντερικές συνήθειες οδηγών με «πειραγμένα» αυτοκίνητα και μηχανάκια, ενώ στις βραδιές «Tokyo Drift» έρχονται να προστεθούν και οι επιδειξίες με τα βαριά ηχοσυστήματα.

Με ρίζες από τη δεκαετία του 1990 η παράδοση των δημόσιων -και ταυτοχρόνως επικίνδυνων- event που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη εξακολουθούν να αναβιώνουν σε μυστικές τοποθεσίες της Θεσσαλονίκης και κάτω από τη μύτη των αστυνομικών αρχών. Οι αναμετρήσεις για εκείνους που είναι ταγμένοι στην αγάπη για την ταχύτητα μετακόμισαν μέσα στην πανδημία σε παράδρομους και σημεία στη δυτική πλευρά της πόλης. Έτσι, τρεις φορές την εβδομάδα «φτιαγμένα» οχήματα και μηχανές κοντράρονται κάτω από το βλέμμα εκατοντάδων θεατών.

Τα περισσότερα ραντεβού σε αυτές τις αυτοσχέδιες πίστες δεν γίνονται ευρέως γνωστά, πάρα μόνο σε έναν κλειστό κύκλο ανθρώπων που ασχολούνται σοβαρά με το «άθλημα», καθώς μία κόντρα ξεκινά από 100 ευρώ και ανάλογα με τη δυναμική του οχήματος μπορεί να αγγίξει ακόμη και τα 500 ευρώ.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, η περιοχή του Ωραιοκάστρου κάθε Παρασκευή βράδυ εδώ και λίγους μήνες μετατρέπεται σε υπέργειο club, καθώς πάνω από 300 αυτοκίνητα συγκεντρώνονται σε παράδρομο κοντά στο ΤΙΤΑΝ, επιδεικνύοντας τα βαριά ηχοσυστήματα αξίας χιλιάδων ευρώ που φέρουν τα οχήματά τους και είναι ικανά να ακουστούν σε απόσταση χιλιομέτρου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις