Τοπικά Νέα

Θεσσαλονίκη: STOP στις εισαγωγές στην νεογνολογική του Παπαγεωργίου

Προσωρινή άρση των νέων εξωτερικών εισαγωγών στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, στη Θεσσαλονίκη, συνέστησε το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), με αφορμή την προσβολή επτά νεογνών από Κλεμπσιέλλα της πνευμονίας, το διάστημα νοσηλείας τους, από 2 έως 8 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, μετά τις 8 Νοεμβρίου δεν εμφανίστηκε κανένα νέο κρούσμα.

Από τα επτά νεογνά που προβλήθηκαν, τα τρία κατέληξαν,
ενώ σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, σε αυτό το διάστημα, ακόμη ένα νεογνό κατέληξε από άλλους λόγους που δεν σχετίζονται με την κλεμπσιέλλα.

Τα νεογνά που προσβλήθηκαν από κλεμπσιέλλα είναι πρόωρα, με χαμηλό βάρος γέννησης και σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Κλιμάκιο επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ επισκέφθηκε χτες τη Μονάδα Νεογνών για να ενημερωθεί για την κλινική πορεία και την εξέλιξη των περιστατικών,
καθώς και για να εξετάσει αν υπάρχουν παράγοντες κινδύνου για εμφάνιση λοίμωξης, με στόχο τον έλεγχο της νόσου.

Το κλιμάκιο συνέστησε αυστηρή εφαρμογή των μέτρων ελέγχου και απομόνωσης των περιστατικών, ευρεία περιβαλλοντική διερεύνηση και έκανε επιδημιολογική διερεύνηση σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου.

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Αγωνία για 7 νεογνά με το φονικό μικρόβιο – Σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα!

Θεσσαλονίκη: Πέθαναν τέσσερα νεογνά στην κλινική του νοσοκομείου “Παπαγεωργίου”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Τοπικά Νέα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Τοπικά Νέα: Περισσότερα άρθρα