Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι! “Οι εργοδότες εκμεταλλεύονται τον κορονοϊό”

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι! “Οι εργοδότες εκμεταλλεύονται τον κορονοϊό”
ΦΩΤΟ ΙΝΤΙΜΕ

Συγκέντρωση στην Κάμαρα, στη Θεσσαλονίκη, έκαναν το μεσημέρι εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό, μέλη του Σωματείου Εργαζομένων σε Τουριστικές και Επισιτιστικές Επιχειρήσεις, το οποίο συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν αθέμιτες πρακτικές των εργοδοτών σε βάρος των εργαζομένων, με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού, όπως ελαστική και απλήρωτη εργασία, απολύσεις κ.ά, ενώ υποστήριξαν ότι τα χρήματα που «μοιράζουν στο κεφάλαιο» το κράτος και η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μέτρα αναπλήρωσης του εισοδήματος, «απλώς χρυσώνουν το χάπι» και δεν αρκούν για να διορθώσουν το πρόβλημα της ανεργίας και της περιστολής των εργατικών δικαιωμάτων στους δύο κλάδους.

«Γι’ αυτό κι εμείς λέμε, ο καπιταλισμός είναι ο ιός. Αυτό το σύστημα δεν φτιάχνεται, δεν γιατρεύεται. Έχουμε τη δύναμη να τον ανατρέψουμε», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ Κυριάκος Τσιαούσης.

Ακολούθησε πορεία επί της Εγνατίας, που ολοκληρώθηκε έξω από τα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, όπου έγινε επικόλληση του πλαισίου δράσης του ΣΕΤΕΠΕ και των αιτημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ με φωτογραφίες ΙΝΤΙΜΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις