Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους οι αγρότες – Οι στάσεις της διαμαρτυρίας τους!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης κατευθύνονται, με τα αγροτικά τους μηχανήματα, αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Θεσσαλονίκης…

που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα το πρωί, στα “Πράσινα Φανάρια”, στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας. Σκοπεύουν, όπως λένε, να επιδώσουν ψήφισμα και στη συνέχεια πρόθεσή τους είναι να κατευθυνθούν στο γερμανικό προξενείο προκειμένου να επιδώσουν κι εκεί ψήφισμα διαμαρτυρίας, ενώ τελικός “σταθμός” τους θα είναι η εφορία Καλαμαριάς.

“Τα προωθούμενα μέτρα για το ασφαλιστικό και φορολογικό μας, εάν περάσουν θα μας αποτελειώσουν” ανέφερε στο  ο αγρότης Γιώργος Πονερίδης. «Κόκκινη» γραμμή για τους αγρότες είναι ο τρόπος φορολόγησής τους και οι αλλαγές που επίκεινται στο ασφαλιστικό.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έχει υπογραμμίσει ότι στόχος είναι η προστασία του κατά κύριο επάγγελμα αγροτών και η διαφορετική και δίκαιη μεταχείρισή τους. Επιδίωξη είναι ο επαναπροσδιορισμός του κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, με κριτήριο το εισόδημα του κατά 50% και πλέον, να προέρχεται από αγροτική δραστηριότητα. Ανέφερε επίσης ότι στη συζήτηση με τους εταίρους θα κατατεθούν διάφορες εναλλακτικές λύσεις, η βασική φιλοσοφία των οποίων είναι η δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε